Business & Finance Δευτέρα 14/12/2020, 14:23
ΑΓΟΡΕΣ

H μετοχή με… κέρδη 38.000% φέτος

H μετοχή με… κέρδη 38.000% φέτος

Συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή των προσπαθειών καταπολέμησης του κορωνοϊού. Και στη διάρκεια του 2020 «είδε» τη μετοχή της να εκτοξεύεται… 38.000%. Πρόκειται για την ελβετική εταιρεία βιοτεχνολογίας Relief Therapeutics, που αναπτύσσει φαρμακευτικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκαλείται σε σοβαρά περιστατικά Covid-19.

H κεφαλαιοποίηση της Relief Therapeutics ήταν κάτω από τα 100 ελβετικά φράγκα(113 εκατ. δολάρια) στα τέλη Ιουλίου. Μέσα σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου και έπειτα από πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα από τους πρώτους 21 ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με το φάρμακο RLF-100, η χρηματιστηριακή της αξίας ξεπέρασει το 1,6 δισ. ελβετικά φράγκα και έκτοτε κυμαίνεται γύρω από το επίπεδο του ενός δισ. ελβετικών φράγκων.

Το RLF-100 κυκλοφορεί από το 2000. Οι επιστήμονες της Relief ανακάλυψαν ότι μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα που δέχονται επίθεση από τον ιό Covid-19. Σε δηλώσεις του στο CNBC, ο πρόεδρος της Relief Therapeutics, Ραμ Σελβαρατζού, απέδωσε την εκτόξευση της τιμής μετοχής της εταιρείας στις ενδείξεις αποτελεσματικότητας του φαρμάκου σε σοβαρά περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό και με προβλήματα αναπνευστικής ανεπάρκειας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News