Business & Finance Δευτέρα 3/01/2022, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άτονη «υποδοχή» του νέου έτους

Ήδη η μετοχή της Tesla έχει αγγίξει το + 9%

Wall Street: Άτονη «υποδοχή» του νέου έτους

Μουδιασμένα υποδέχθηκε το καινούργιο έτος η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση για το 2022, mε τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να παρουσιάζουν ελάχιστες θετικές μεταβολές.

Ο Dow Jones οριακά κινείται άνω του μηδενός, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περί του 0,125%, ενώ ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,45%. 

Αν και στο αμερικανικό χρηματιστήριο στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης δεν παρατηρείται έντονη κινητικότητα, εντούτοις εισέρχεται στην πρώτη εβδομάδα του έτους, μια εβδομάδα κατά την Οποία παραδοσιακά την ολοκληρώνει με κέρδη. Όπως επισημαίνει με σημερινό της σημείωμα η Bank of America, ο S&P 500 έκλεισε ανοδικά την πρώτη εβδομάδα του έτους στα 11 από τα τελευταία 13 χρόνια. Κατά μέσο όρο ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης του χρηματιστηρίου της Nέας Υόρκης παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 1,6 τοις 100.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, η μετοχή της Tesla είχε ήδη επιδοθεί σε υψηλές πτήσεις μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τις παραδόσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας το δ΄ εξάμηνο του 2021 διάστημα κατά το οποίο σημείωσε νέο ρεκόρ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Tesla παρέδωσε 308.600 οχήματα το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 263.026 οχήματα.

Οι παραδόσεις του δ΄ τριμήνου του 2021 ήταν αυξημένες κατά 70% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και κατά 30% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2021, στο οποίο επίσης σημείωσε ιστορικό ρεκόρ. Να σημειωθεί επίσης ότι το ρεκόρ του προηγούμενου τριμήνου είναι το έκτο διαδοχικό αναφορικά με τριμηνιαίες παραδόσεις

Ήδη η μετοχή της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αμερικανικής εταιρείας έχει αγγίξει το + 9%, συμπαρασύροντας μαζί της και τις μετοχές των παραδοσιακών αυτοκίνητοβιομηχανιών όπως της Ford και της General Motors. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Ράλι η μετοχή της μετά το νέο ρεκόρ παραδόσεων το δ΄ τρίμηνο του 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News