Business & Finance Παρασκευή 31/12/2021, 11:14
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Πτωτική τάση στα χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση για το 2021

Ευρώπη: Πτωτική τάση στα χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση για το 2021

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στη συνεδρίαση που σηματοδοτεί το κλείσιμο της τρέχουσας χρονιάς. Με κάποια χρηματιστήρια να μην λειτουργούν εξαιτίας της αργίας για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και κάποια να κλείνουν σήμερα νωρίτερα, η επενδυτική δραστηριότητα αναμένεται να είναι περιορισμένη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται ελάχιστα υπό του μηδενός είναι από από τα κυριότερα χρηματιστήρια αυτό του Λονδίνου καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,37% και του Παρισιού 0,30. Τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο έχουν εισέλθει στο λεγόμενο ράλι του Άη Βασίλη . Δηλαδή το χρονικό διάστημα που περιλαμβάνει τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις κάθε χρονιάς μαζί με τις δύο πρώτες της επόμενης.        

Για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το 2021 ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό. Χαρακτηριστικά το χρηματιστήριο του Λονδίνου ολοκληρώνει την χρονιά που σε λίγες ώρες μας αποχαιρετάει με κέρδη της τάξεως του 15% όσο είναι και η ενίσχυση για το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Εκείνο όμως που ξεχωρίζει εκ των κυριότερων χρηματιστηρίων είναι αυτό του Παρισιού καθώς στο τέλος του 2021 τα κέρδη του ανέρχονται σχεδόν στο 30%.

Στην Ευρώπη σήμερα κυριαρχεί μία πτωτική τάση σε αντίθεση με τα ασιατικά χρηματιστήρια τα οποία ως επί το πλείστον έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο.

Αναφορικά με τους κλάδους μικτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης. Μια κάποια αντίδραση βγάζει ο κλάδος των πρώτων υλών με άνοδο σχεδόν 20%, ενώ στον αντίποδα ο κλάδος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειαςυποχωρεί κατά 10%.

moneyreview.gr          

Διαβάστε επίσης:

Πώς αποχαιρέτισαν το 2021 τα χρηματιστήρια στην Ασία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News