Business & Finance Τετάρτη 29/12/2021, 22:15
ΑΓΟΡΕΣ

Έρευνα CNBC: Ο πληθωρισμός η μεγαλύτερη απειλή για τους επενδυτές το 2022

Έρευνα CNBC: Ο πληθωρισμός η μεγαλύτερη απειλή για τους επενδυτές το 2022

Οι επενδυτές της Wall Street θεωρούν τον πληθωρισμό ως τη μεγαλύτερη απειλή για τις αγορές το 2022 και πιστεύουν ότι οι μετοχές θα παρουσιάσουν πολύ μικρές αποδόσεις, σύμφωνα με έρευνα του CNBC Delivering Alpha, στη οποία συμμετείχαν 400 στρατηγικοί αναλυτές, επικεφαλής επενδύσεων και διαχειριστές χαρτοφυλακίων. 

Περισσότεροι από το ήμισυ των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο πληθωρισμός είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους για το 2022. Το 30% ανέφερε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από την Φέντεραλ Ριζέρβ σε λάθος στιγμή αποτελεί την κύρια ανησυχία τους, ενώ ένα 17% επικαλέστηκε ως βασική ανησυχία τον αντίκτυπο της συνεχιζόμενης πανδημίας στην οικονομία.

 Έρευνα CNBC: Ο πληθωρισμός η μεγαλύτερη απειλή για τους επενδυτές το 2022-1

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε το Δεκέμβριο στο 6,8% σε ετήσια βάση, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1982. 

«Ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο πολλών δεκαετιών. Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα φαίνονται δυσεπίλυτα. Εάν η κατάταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, τότε θα πλήξει την ανάκαμψη», σημειώνει ο Μπραντ ΜακΜίλαν, επικεφαλής επενδύσεων της Commonwealth Financial Network.

Aναφορικά με τον S&P 500, σημείωσε ράλι 27% φέτος, καταρρίπτοντας αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά. Για το 2022 όμως, οι επενδυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη θα είναι πολύ χαμηλότερα.

 Έρευνα CNBC: Ο πληθωρισμός η μεγαλύτερη απειλή για τους επενδυτές το 2022-2

Περισσότεροι από το 50% των ερωτηθέντων αναμένουν ότι ο S&P 500 θα ενισχυθεί λιγότερο από 10% το 2022, ενώ ένα 18% προβλέπει ότι ο δείκτης θα παρουσιάσει και πάλι διψήφια άνοδο. 

Μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών ενεργητικού, οι μετοχές αποτελούν την κορυφαία επιλογή των επενδυτών.

 Έρευνα CNBC: Ο πληθωρισμός η μεγαλύτερη απειλή για τους επενδυτές το 2022-3

Από πλευράς επιλογής μετοχών, ένα 35% «ψηφίζει» αυτές του χρηματοοικονομικού τομέα και ένα 27% τις κυκλικές που ευνοούνται από την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι μετοχές τεχνολογίας έχουν γίνει λιγότερο ευνοϊκές στους κύκλους των επενδυτών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News