Business & Finance Τετάρτη 29/12/2021, 21:00
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Ο Δεκέμβριος ο χειρότερος μήνας από το Μάρτιο του 2020

Κρυπτονομίσματα: Ο Δεκέμβριος ο χειρότερος μήνας από το Μάρτιο του 2020

Τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού λόγω μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ αποτελoύν σημαντικό καταλύτη για την πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με αναλυτές και επενδυτές. 

Το Ethereum έχει ενισχυθεί περισσότερο από 400% το 2021, όμως ο Δεκέμβριος αναμένεται να αποτελέσει τον χειρότερο μήνα από το Μάρτιο του 2020, καθώς οι επενδυτές επανεξετάζουν την έκθεσή τους στο πιο ριψοκίνδυνο ενεργητικό μετά την επέλαση της Όμικρον. 

Το bitcoin αναμένεται να παρουσιάσει διπλάσια κέρδη συγκριτικά με τον S&P 500 και το Ripple, όμως για το μήνα Δεκέμβριο καταγράφουν διψήφια πτώση. 

Ακόμη μεγαλύτερη πτώση από το ίδιο το ενεργητικό των κρυπτονομισμάτων έχουν παρουσιάσει το Δεκέμβριο οι μετοχές των εταιρειών που έχουν σχέση με τα cryptos ή με τη διαδικασία του mining. Η MicroStrategy καταγράφει απώλειες 21% για το μήνα, ενώ η Riot Blockchain έχει διολισθήσει 38% και η Marathon 31%.  

Παρ΄όλα αυτά, ο Μπράιαν Κέλει, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων σε ψηφιακά νομίσματα BKCM εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος για το bitcoin και εκτιμά ότι θα αγγίξει τα 100.000 δολάρια έως τα τέλη του 2022, αν και σημειώνει ότι η παρουσία του metaverse αποσπά τώρα ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών. 

Ωστόσο, παρά την πτώση του Δεκεμβρίου, το 2021 δεν παύει να είναι μία πολύ καλή χρονιά για τα κρυπτονομίσματα, με τις τιμές τους να αγγίζουν νέα ρεκόρ και πολλούς από τους επενδυτές τους να γίνονται εκατομμυριούχοι. 

Η αξία της συνολικής αγοράς των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε, πρόσκαιρα, τα 3 τρισ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News