Business & Finance Τρίτη 28/12/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε άνοδο ο Dow για 5η συνεδρίαση – Έχασε το ρεκόρ του ο S&P 500

Wall Street: Σε άνοδο ο Dow για 5η συνεδρίαση – Έχασε το ρεκόρ του ο S&P 500

Με μεικτές τάσεις έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον άρχισε να απασχολεί και πάλι τους επενδυτές, εν μέσω περιορισμένου όγκου συναλλαγών. 

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,3%, καταγράφοντας άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Αντίθετα, ο S&P 500 υποχώρησε οριακά 0,1%, αφού νωρίτερα άγγιξε και πάλι νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. Με μεγαλύτερη πτώση 0,6% έκλεισε ο Nasdaq.

Oι επτά από τους 11 κλάδους του S&P 500 κατέγραψαν άνοδο, ενώ οι απώλειες καθοδηγήθηκαν από τους κλάδους τεχνολογίας και υπηρεσιών στον χώρο επικοινωνιών. 

Tη Δευτέρα ο S&P 500 έκλεισε με ιστορικό υψηλό, το 69ο στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας για να δουν τι κατεύθυνση θα ακολουθήσουν οι μετοχές την ώρα που η μετάλλαξη παρουσιάζει ραγδαία εξάπλωση. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) συνέστησαν πάντως τη μείωση του χρόνου της απομόνωσης για όσα άτομα βγαίνουν θετικά στον κορωνοϊού αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, στις πέντε από τις 10 μέρες. 

Οι φαρμακοβιομηχανίες που παρασκευάζουν εμβόλια και φάρμακα κατά της Covid-19 έκλεισαν με πτώση εν μέσω των εξελίξεων με την Όμικρον. Η μετοχή της Pfizer υποχώρησε 2%, ενώ της Moderna 2,2%. 

Επίσης, οι μετοχές επεξεργαστών που επιδόθηκαν σε ράλι στη συνεδρίαση της Δευτέρας, στη σημερινή σημείωσαν πτώση. Η μετοχή της Nvidia υποχώρησε 2%, ενώ της Applied Materials 1,9%. 

Σε άνοδο βρέθηκαν ωστόσο οι μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο ταξιδίων που επλήγησαν σημαντικά τη Δευτέρα. Η μετοχή της Boeing ήταν από τους κερδισμένους του Dow με άνοδο 1,5%, όπως και η American Airlines που συγκαταλέγεται μεταξύ των κερδισμένων του S&P 500 με κέρδη 2%. 

«Εάν η αγορά δεν πληγεί από τη νέα μετάλλαξη, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σταματήσει την ανοδική της πορεία», αναφέρει η Μάργκαρετ Πάτελ της Allspring Global Investments. 

Να σημειωθεί ότι η αγορά βρίσκεται στο παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο ράλι και σύμφωνα με στοιχεία της CFRA Research, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,3% τις τελευταίες μέρες του έτους και τις δύο συνεδριάσεις του νέου έτους από το 1969. 

Aπό τις αρχές του έτους έως σήμερα, ο S&P 500 έχει ενισχυθεί περισσότερο από 27% και ο Nasdaq 22%. Ο Dow ακολουθεί με άνοδο 19%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News