Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια Όμικρον; Σε νέο ιστορικό υψηλό η Wall Street

Ποια Όμικρον; Σε νέο ιστορικό υψηλό η Wall Street

Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκεται και πάλι η Wall Street, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες άνοιξαν σε νέο ιστορικό υψηλό, παρά την πρόσφατη αναταραχή από τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον. 

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,54% και διαμορφώνεται στις 4.751 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Από κοντά ακολουθεί και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ο οποίος αυξάνεται κατά 0,32% και αναρριχάται στις 36.065 μονάδες. 

Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει αύξηση κατά 0,57% και καθορίζεται στις 15.742 μονάδες.  

Η νέα ανοδική κίνηση, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επέρχεται κόντρα στις ανησυχίες για την πανδημία και τις αναταράξεις στις αερομεταφορές (σε καραντίνα εκατοντάδες μέλη πληρωμάτων), οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. 

Δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή οι μετοχές των United Airlines, American Airlines και Delta υποχώρησαν κατά τουλάχιστον 3%, ενώ απώλειες κοντά στο 5% εμφάνισαν και οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας (Carnival, Royal Caribbean, Norwegian Cruise). 

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι αναλυτές εξακολουθούν να αισιοδοξούν για τις προοπτικές των μετοχών, καθώς οι έρευνες υποδεικνύουν ότι η Όμικρον έχει μικρότερο κίνδυνο νοσηλείας σε σχέση με τις υπόλοιπες παραλλαγές. 

«Δεν περιμένουμε η Όμικρον να έχει αντίκτυπο στις προοπτικές της ανάπτυξης» σημειώνει η JP Morgan, σε σημερινό της σημείωμα, προσθέτοντας ότι η νέα μετάλλαξη πιθανόν επιταχύνει το τέλος της πανδημίας. 

Στο θετικό κλίμα, πέραν των προσδοκιών για την υγειονομική κρίση, έρχεται να συμβάλλει και το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο ράλι, το οποίο κατά παράδοση λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες κάθε έτους. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι αμερικανικοί δείκτες παρουσιάζουν θετικά πρόσημα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων κάθε έτους, αλλά και των πρώτων δύο κάθε νέου έτους. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο μεγαλύτερος φόβος των CEOs προκαλεί… έκπληξη

Hedge funds: Με ποια «όπλα» θα οδηγηθούν στη νέα εποχή

Η μετοχή που έσπασε κάθε ρεκόρ και έκανε ράλι 7.000% μέσα στο 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News