Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 15:58
ΑΓΟΡΕΣ

Didi: Μπλοκ στην πώληση μετοχών σε μερίδα επενδυτών 

Didi: Μπλοκ στην πώληση μετοχών σε μερίδα επενδυτών 

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Didi, μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι έχει απαγορευθεί σε πρώην και νυν εργαζόμενους της να πουλήσουν τις μετοχές που έχουν στην κατοχή τους επ αόριστον. 

Πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, η μετοχή της κινεζικής εταιρείας διαμοιρασμού μετακινήσεων υποχωρούσε έως και 3,9%, σε μια ημέρα κατά την οποία οι πρώτοι επενδυτές δύνανται να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους μετά την πάροδο του διαστήματος των 180 ημερών από την Αρχική της Δημόσια Προσφορά. 

Ενώ κάποιοι μεγάλοι επενδυτές, όπως οι Uber, SoftBank και Tencent μπορούν να πουλήσουν σήμερα μετοχές, αν το πράξουν θα υποστούν μεγάλες ζημιές καθώς η μετοχή της Didi έχει χάσει περί του 60% της αξίας της από το χρηματιστηριακό της ντεμπούτο.

Μια σειρά από ελέγχους τόσο από τις ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνου όσο και της Ουάσιγκτον, έχει στοιχίσει στη μετοχής της Didi, καθώς η υποχώρησή της αυτή μεταφράζεται σε σχεδόν 41 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης. 

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει εκκινήσει διαδικασίες προκειμένου να διαγραφεί από τις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ και να εισέλθει στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News