Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 12:21
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Επιστροφή μετά τα Χριστούγεννα με κέρδη στα χρηματιστήρια 

Οι αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν περισσότερες από 4.500 πτήσεις το διήμερο των Χριστουγέννων

Ευρώπη: Επιστροφή μετά τα Χριστούγεννα με κέρδη στα χρηματιστήρια 

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην επιστροφή τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, παρουσιάζοντας ήπια κέρδη σε μια συνεδρίαση στην οποία δεν αναμένεται να υπάρξει έντονη κινητικότητα και κατ’ επέκταση ιδιαίτερες μεταβολές και στο επίκεντρο για άλλη μια φορά θα βρεθεί η μετάλλαξη Όμικρον.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,20% με όλους τους κυριότερους κλάδους του να παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα.

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης προσθέτει 0,11%, του Παρισιού κινείται οριακά άνω του μηδενός, ενώ του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,29%. Το χρηματιστήριο στο Λονδίνο είναι κλειστό εξαιτίας της αργίας για τα Χριστούγεννα. 

Οι δύο κλάδοι που επηρεάζονται άμεσα από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, ο υγεινομικός και των ταξιδίων και αναψυχής είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν με κέρδη 0,66% και 0,45% αντίστοιχα. 

Εξαίρεση από το γενικευμένο ανοδικό κλίμα αποτελεί ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων ο οποίος υποχωρεί κατά 0,13%. 

Παρά το θετικό κλίμα που κυριαρχεί σήμερα στα χρηματιστήρια, τα νέα αναφορικά με την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον μόνο αισιόδοξα δεν είναι. 

Την περασμένη Παρασκευή, η Γαλλία ανακοίνωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, την ίδια ώρα που οι αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν περισσότερες από 4.500 πτήσεις το διήμερο των Χριστουγέννων εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Η ταχεία εξάπλωση της νέας μετάλλαξης έχει αναζωπυρώσει φόβους ότι ενδεχομένως να ανορθώσει εμπόδια στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, ωστόσο αυτό το κύμα προβληματισμού μετριάσθηκε μετά τις μελέτες που έδειξαν ότι εκείνοι που νοσούν με την Όμικρον έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν σε νοσοκομείο.

Αυτά τα ευρήματα, έχουν λειτουργήσει ως καταλύτης στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος που είχε περιβάλει τις αγορές το προηγούμενο διάστημα και να καταγράφονται σήμερα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News