Business & Finance Παρασκευή 24/12/2021, 19:27
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Οριακές απώλειες 0,1% σε υποτονικό κλίμα

Ευρωπαϊκές μετοχές: Οριακές απώλειες 0,1% σε υποτονικό κλίμα

Με οριακή πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω περιορισμένου όγκου συναλλαγών λόγω εορταστικής περιόδου. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,1% στις 483,01 μονάδες, σε μία μικρότερης διάρκειας συνεδρίαση εν όψει της αυριανής αργίας των Χριστουγέννων. Σε εβδομαδιαία βάση ωστόσο, ο δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,9%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης εισέρχεται στην περίοδο των εορτών έχοντας πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό ράλι 21% από την αρχή του έτους, μετά την πτώση του 2020 κατά 4%. Το 2021 σηματοδοτήθηκε από υψηλά εταιρικά κέρδη, έντονες πληθωριστικές πιέσεις, προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. 

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε χωρίς καμία μεταβολή, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,3%. Αρκετές χρηματιστηριακές αγορές, μεταξύ των οποίων σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία και ΗΠΑ παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας. 

«Η ευρωπαϊκή αγορά κινείται σε στενό πλαίσιο διακύμανσης….λόγω εορτών αλλά και των ανησυχιώνγια πιθανά νέα περιοριστικά μέτρα και lockdowns», σημειώνει ο Ράεντ Αλκχεντρ, αναλυτής της Equiti Group. 

Από τις μεμονωμένες εταιρείες, ξεχώρισε η γαλλική εταιρεία real estate, Icade, με άνοδο 0,3% από τη στιγμή που το τμήμα ακινήτων στον κλάδο υγείας αγόρασε τέσσερα ιδωτικά ακινήτα που φιλοξενούν νοσοκομεία στην Πορτογαλία στην τιμή των 213 εκατ.ευρώ. Σε άλμα άνω του 9% και η μετοχή της εταιρείας βιοτεχνολογίας Lysogene, από τη στιγμή που υπέγραψε δανειακή σύμβαση με την European Investment Bankto. 

mοneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News