Business & Finance Δευτέρα 20/12/2021, 22:49
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Δύο traders προειδοποιούν: Ο χρυσός δεν είναι καλό αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό

Δύο traders προειδοποιούν: Ο χρυσός δεν είναι καλό αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό

Η φήμη του χρυσού ως αξιόπιστου αντισταθμίσματος έναντι του πληθωρισμού απειλείται, καθώς οι επενδυτές βρίσκουν άλλους τομείς της αγοράς όπου μπορούν να προστατευθούν από τις αυξανόμενες τιμές, αναφέρουν δύο traders.

«Νομίζω ότι οι επενδυτές πρέπει να το σκεφτούν διαφορετικά», είπε η Nάνσι Τένγκλερ της Laffer Tengler Investments.

Το πολύτιμο μέταλλο δεν προσφέρει θετική απόδοση σε περιόδους σταθερού πληθωρισμού από τη δεκαετία του 1970, δήλωσε η επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας, επικαλούμενη στοιχεία της Morningstar Direct.

Δεδομένου ότι το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε με τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό από το 1982 τον Νοέμβριο, ο χρυσός αυξήθηκε μόνο κατά περίπου 1%, εξήγησε.

«Φέτος, είδατε το πραγματικό αντιστάθμισμα του πληθωρισμού να βρίσκεται στα επενδυτικά funds στην αγορά ακινήτων και στο real estate, καθώς και στις μετοχές γενικότερα», είπε η Tένγκλερ.

«Εάν το δολάριο συνεχίσει να αποδυναμώνεται, ο χρυσός θα πρέπει να κάνει κάποια κίνηση, αλλά ορισμένα άλλα μέταλλα μπορεί να είναι στην πραγματικότητα καλύτερο ενεργητικό για να τοποθετήσει κάποιος, ειδικά αυτό που βρίσκεται πίσω πίσω από την απανθρακοποίηση την πράσινη ενέργεια», προσέθεσε.

Η μοναδική περίπτωση στην οποία ο ο χρυσός θα μπορούσε να αποδειχθεί επιτυχημένο αντιστάθμισμα είναι η κοπή υπερβολικού χρήματος από τις ΗΠΑ, ανέφερε ο αναλυτής της Piper Sandler, Κρεγκ Τζόνσον.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικό αντιστάθμισμα αυτή τη στιγμή και ειλικρινά, το bitcoin θα φαινόταν καλύτερο ή το real estate», προσέθεσε ο Τζόνσον.

Πρόσθεσε ότι τα 1.850 δολάρια θα είναι ένα επίπεδο «κλειδί» που πρέπει να παρακολουθήσουμε καθώς οι τιμές του χρυσού σταθεροποιούνται. Η τιμή του υποχώρησε σήμερα λιγότερο από 0,6% διαμορφούμενη στα 1.794 δολάρια η ουγκιά, καθώς οι κίνδυνοι από τη μετάλλαξη Όμικρον συνέχισαν να ανησυχούν τους επενδυτές.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News