Business & Finance Κυριακή 13/12/2020, 19:22
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί εκτινάχθηκαν σε ύψη – ρεκόρ οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος

Γιατί εκτινάχθηκαν σε ύψη – ρεκόρ οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος

Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος έσπασαν το φράγμα των 1.000 γιουάν (152,95 δολαρίων) ανά τόνο για πρώτη φορά στα χρονικά στο κινεζικό χρηματιστήριο Dalian Commodity Exchange με ένα άλμα 10%. 

Το νέο ιστορικό υψηλό ήρθε εν μέσω πιέσεων στην προσφορά του εμπορεύματος, αλλά και εκτίναξης της ζήτησης για χάλυβα. Επιπλέον οι προειδοποιήσεις αναλυτών για περαιτέρω προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στην εφοδιαστική αλυσίδα η έντονη κακοκαιρία στη Δυτική Αυστραλία, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην τιμή. 

Η Vale, δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, αναθεώρησε πρόσφατα προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια προσφορά. Την ίδια ώρα στοιχεία έδειχναν ότι οι παραδόσεις από την Βραζιλία προς τον υπόλοιπο κόσμο συρρικνώθηκαν τον Νοέμβριο στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νόεμβριο. Η προσφορά από την Αυστραλία έχει επίσης μειωθεί αισθητά.

Το σιδηρομετάλλευμα είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του χάλυβα, ο οποίος με τη σειρά του χρησιμοποιείται σε μία σειρά κλάδων από τις κατασκευές έως την τεχνολογία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News