Business & Finance Τετάρτη 15/12/2021, 13:39
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Κέρδη στα χρηματιστήρια εν αναμονή της Fed 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα μειώσει το ρυθμό αγορών ομολόγων

Ευρώπη: Κέρδη στα χρηματιστήρια εν αναμονή της Fed 

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση προερχόμενες από ένα αρνητικό σερί πέντε συναπτών συνεδριάσεων, με τους επενδυτές σήμερα να αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις βραδινές ανακοινώσεις της Fed, μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασής της. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,32%, βρίσκοντας τα σημερινά στηρίγματα από τον κλάδο της τεχνολογίας με κέρδη 0,97% και της αυτοκινητοβιομηχανίας ο οποίος ενισχύεται κατά 0,73%. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 40 παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,31%, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,66%, στο +0,46% ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Αντιθέτως στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,22%.

Οι επενδυτές σήμερα εμφανίζονται με διάθεση να τοποθετηθούν στις μετοχές, παρά τα επιμέρους στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τον πληθωρισμό σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία, όπου γι άλλον έναν μήνα κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Παράλληλα, οι αποφάσεις της Fed μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασής της αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, με τις χρηματαγορές να εκτιμούν ότι μπορεί σήμερα να έρθει και η πρώτη ανακοίνωση για αύξηση των επιτοκίων. 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα μειώσει το ρυθμό αγορών ομολόγων και ενδεχόμενο χρονοδιάγραμμα για αύξηση των επιτοκίων, σηματοδοτεί τον άνοιγμα ενός κύκλου σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής, κάτι που οι αγορές δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι. 

Πέραν της Fed, αύριο συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, σε μια εβδομάδα κατά την οποία υπήρξαν συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών, των τεσσάρων από τις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News