ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Επιφυλακτική για τις αναδυόμενες το 2022 – Η θέση του ΧΑ

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον επιβεβαιώνει την ήδη επιφυλακτική στάση που είχαν υιοθετήσει, σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου

BofA: Επιφυλακτική για τις αναδυόμενες το 2022 – Η θέση του ΧΑ

Επιφυλακτική δηλώνει η Bank of America για τις αγορές της κατηγορίας EEMEA (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), στην οποία κατατάσσει και το χρηματιστήριο της Αθήνας, εν όψει της νέας χρονιάς.

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον επιβεβαιώνει την ήδη επιφυλακτική στάση που είχαν υιοθετήσει, σημειώνουν οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου. Παρότι τα νέα είναι μέχρι στιγμής καλά –η BofA δεν πιστεύει ότι η μετάλλαξη αποτελεί game changer για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων- εντούτοις η όποια παράταση της πανδημίας θα φέρει στασιμοπληθωρισμό, τονίζεται.  

BofA: Επιφυλακτική για τις αναδυόμενες το 2022 – Η θέση του ΧΑ-1

Οι προβλέψεις της Bank of America για τις αναδυόμενες οικονομίες είναι χαμηλότερες των προσδοκιών της αγοράς για την ανάπτυξη αλλά υψηλότερες για τον πληθωρισμό.

«Μείνετε επιφυλακτικοί έως ότου η πιο αυστηρή στάση της Fed έχει αποτιμηθεί ή μέχρι να έχουμε δει την κορύφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, πιθανότατα μέσα στο πρώτο τρίμηνο», είναι η σύσταση της BofA προς τους επενδυτές.

BofA: Επιφυλακτική για τις αναδυόμενες το 2022 – Η θέση του ΧΑ-2

Ο οίκος θεωρεί ότι τα χρηματιστήρια της Ρωσίας και των χωρών του Κόλπου είναι καλύτερα τοποθετημένα για να αντιμετωπίσουν αυτό το περιβάλλον.

Η Ελλάδα παραμένει χαμηλά σε ελκυστικότητα ανάμεσα στις αγορές της κατηγορίας EEMEA (μετά τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, τη Ν. Αφρική, την Τσεχία, την Αίγυπτο και το Κουβέιτ), όμως έχει βελτιώσει τη θέση της σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

BofA: Επιφυλακτική για τις αναδυόμενες το 2022 – Η θέση του ΧΑ-3

Με βάση τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η BofA, η Ελλάδα «σκοράρει» καλά στην αύξηση των εταιρικών κερδών και τα μερίσματα. Με το P/E στο 12,2, οι ελληνικές μετοχές εμφανίζουν μικρό discount 3% έναντι των μέσων αποτιμήσεών τους.

BofA: Επιφυλακτική για τις αναδυόμενες το 2022 – Η θέση του ΧΑ-4

Στη λίστα με το top20 των μετοχών που «σκοράρουν» καλύτερα στα έξι κριτήρια της BofA, συγκαταλέγεται  η Motor Oil.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News