Business & Finance Τρίτη 7/12/2021, 11:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Ράλι στα χρηματιστήρια με ώθηση από τεχνολογία και πρώτες ύλες

Άνοδο περί του 2% καταγράφει η μετοχή της Worldline

Ευρώπη: Ράλι στα χρηματιστήρια με ώθηση από τεχνολογία και πρώτες ύλες

Σε ράλι έχουν επιδοθεί σήμερα οι μετοχές και οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς έχουν ξεθυμάνει οι ανησυχίες για την μετάλλαξη Όμικρον και το ενδεχόμενο να περιέλθει σε νέα ύφεση η παγκόσμια οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται κατά 1,73% έχοντας όλους τους κυριότερους κλάδους του σε θετικό έδαφος και παρουσιάζοντας σημαντικά κέρδη. 

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX σημειώνει άνοδο σχεδόν 1,80%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη περί του 1%, στο Παρίσι ο CAC 40 έχει οριακά υπερβεί το +2%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κερδίζει κάτι περισσότερο από 1,30%. 

Οι κλάδοι που έχουν «πάρει κεφάλι» είναι με διαφορά της τεχνολογίας και των πρώτων υλών, δύο κλάδοι που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αλλά για τους λάθος λόγους δεχόμενοι εντονότατες πιέσεις, πραγματοποιώντας άλμα 3,72% και 3,68% αντίστοιχα. Κέρδη άνω του 2% παρουσιάζουν οι κλάδοι των χημικών, των βιομηχανικών αγαθών και υπηρεσιών, των προσωπικών ειδών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. 

Ωστόσο μετά τις πρώτες εκτιμήσεις και διαβεβαιώσεις ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον είναι μεν πιο μεταδοτική, εντούτοις τα συμπτώματά της είναι πιο ήπια, από τις αγορές έχει αφήσει τη θέση του το κλίμα ανασφάλειας σε ένα αίσθημα ανακούφισης.

Με τον σκεπτικισμό αναφορικά με τον πληθωρισμό και την επιτάχυνσή του και το ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες να προχωρήσουν σε σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής, μια νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων μοιάζει καταδικαστική για την παγκόσμια οικονομία. 

Άνοδο περί του 2% καταγράφει η μετοχή της Worldline, μετά τη συμφωνία να αποκτήσει το 80% της εταιρείας διεκπεραίωσης και εκκαθάρισης συναλλαγών με κάρτες της Payco, θυγατρικής της Eurobank, μια κίνηση η οποία σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση. Η συμφωνία αποτιμά το 100% της PayCo σε 320 εκατ. ευρώ, τίμημα το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές κατά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Συμφωνία για πώληση του 80% των υπηρεσιών συναλλαγών καρτών στη Worldline

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News