ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Θετική για τις αναδυόμενες το 2022 – Ουδέτερη για το ΧΑ

Παρότι έχει συστήσει στους πελάτες της να ποντάρουν στα ελληνικά κρατικά ομόλογα για τη χρονιά που έρχεται

JP Morgan: Θετική για τις αναδυόμενες το 2022 – Ουδέτερη για το ΧΑ

Ουδέτερη στάση τηρεί η JP Morgan για τις ελληνικές μετοχές για το 2022, παρότι έχει συστήσει στους πελάτες της να ποντάρουν στα ελληνικά κρατικά ομόλογα για τη χρονιά που έρχεται.

Συγκεκριμένα, η στρατηγική την οποία συστήνει η JP Morgan για τις αναδυόμενες αγορές της κατηγορίας CEEMEA (στην οποία εντάσσεται η Ελλάδα), προβλέπει overweight θέσεις στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, αλλά ουδέτερες θέσεις στην Κεντρική Ευρώπη, την Τουρκία και την Ελλάδα. Underweight θέσεις συστήνει ο οίκος για τη Ν. Αφρική.

Πάντως, η  JP Morgan δηλώνει θετική για τις προοπτικές των αναδυόμενων αγορών το 2022, εξαιτίας της υψηλής ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας και των ακόμα χαμηλών επιτοκίων. Με το πετρέλαιο να προβλέπεται στα 90 δολάρια στα τέλη του 2022, οι δύο μεγαλύτερες αγορές του CEEMEA, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, αναμένεται να συνεχίσουν να υπερ-αποδίδουν, σύμφωνα με τον οίκο.

JP Morgan: Θετική για τις αναδυόμενες το 2022 – Ουδέτερη για το ΧΑ-1

Αντίθετα, η Ελλάδα δεν ωφελείται ιδιαίτερα από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, με τον βαθμό συσχετισμού να διαμορφώνεται στο 24% στη 10ετία (έναντι 47% για τη Ρωσία και 32% φια τη Σαουδική Αραβία).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της JP Morgan, οι ελληνικές εισηγμένες θα εμφανίσουν αύξηση των κερδών τους κατά 18,2% το 2022 (έπειτα από +1,9% το 2021), στην καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις αγορές που εξετάζει ο οίκος.

JP Morgan: Θετική για τις αναδυόμενες το 2022 – Ουδέτερη για το ΧΑ-2

Τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι το ΧΑ εμφανίζει P/E στο 17,8 με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2021 και στο 17,5 με βάση τα κέρδη του 2022.

Διαβάστε επίσης: 

Jefferies: «Ταύρος» για το ΧΑ – Τα καλά νέα από την Ελλάδα

JP Morgan: Ποντάρει στην Ελλάδα το 2022 – Έξοδος από το junk το β΄ εξάμηνο

Deutsche Bank: Πόσο κόστισε στο ΧΑ και στις άλλες αγορές η Όμικρον

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News