Business & Finance Πέμπτη 2/12/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δυναμική ανάκαμψη στη «σκιά» της Όμικρον

Wall Street: Δυναμική ανάκαμψη στη «σκιά» της Όμικρον

Εντυπωσιακή ανάκαμψη παρουσίασε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, μετά το sell off της Τετάρτης, καθώς οι κυκλικές μετοχές επανήλθαν δυναμικά μετά τις πρόσφατες απώλειες. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 618 μονάδων ή 1,82%, στις 34.639,80 μονάδες, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 5 Μαρτίου, με σημαντικό στήριγμα τα κέρδη 7,5% της Boeing. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,41% στις 4.577, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,83% στις 15.381,32 μονάδες. Σημαντική άνοδο 2,7% σημείωσε και ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000. 

Προβάδισμα είχαν οι μετοχές αεροπορικών εταιρειών, καζίνο και ενέργειας, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές καθοδικές πιέσεις. Η Delta Air Lines ενισχύθηκε 9,3%, η MGM Resorts 7,7% και η Hilton Worldwide 7,5%. Σε αντίστοιχη άνοδο και οι Norwegian Cruise Line και Wynn Resorts με κέρδη 7,7% και 8,2%. Από κοντά και η ενέργεια, με τις μετοχές των Occindental Petroleum και Baker Hughes να ξεχωρίζουν με κέρδη 2,4% και 2,5% αντίστοιχα. 

Η μετοχή της Boeing «απογειώθηκε» από τη στιγμή που η Κίνα με οδηγία άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή του 737 Max στους αιθέρες. 

Οι επενδυτές πάντως εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Καλιφόρνια την Τετάρτη. Δεύτερο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε εξάλλου στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Μινεσότα, σε κάτοικο της πολιτείας ο οποίος είχε επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη. 

Οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, κυρίως τη μεταδοτικότητά της, αλλά και το κατά πόσον μπορεί να ξεπερνά την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις επιχειρήσεις να εντείνουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των εργαζομένων τους, μολονότι μια αντίστοιχη εντολή από πλευράς ομοσπονδιακής κυβέρνησης έχει «παγώσει» από την ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη μέχρι νεωτέρας.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Apple υποχώρησε μετά την είδηση ότι ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος με μειωμένη ζήτηση για iPhone ειδικά εν όψει της εορταστικής περιόδου. 

H Bank of America σημείωσε ότι ιστορικά ο Δεκέμβριος είναι πολύ δυνατός μήνας για τον S&P 500 με το δείκτη να καταγράφει κατά μέσο όρο κέρδη 2,3% το συγκεκριμένο μήνα από το 1936 στο 79% των περιπτώσεων. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο Δεκέμβριος είναι αλώβητος σε ρευστοποιήσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News