Business & Finance Πέμπτη 2/12/2021, 11:52
ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Επενδυτές, αγοράστε τώρα στην πτώση – Έρχεται το τέλος της πανδημίας

JP Morgan: Επενδυτές, αγοράστε τώρα στην πτώση – Έρχεται το τέλος της πανδημίας

Ευκαιρίες για αγορές μέσα στην κρίση της μετάλλαξης Όμικρον βλέπει η JP Morgan, η οποία καλεί τους επενδυτές να μην φοβηθούν να τοποθετηθούν, προκειμένου να προλάβουν τον επόμενο ανοδικό κύκλο. 

Παρότι η νέα παραλλαγή της Covid φαίνεται πιο μεταδοτική, εντούτοις αποδεικνύεται, με βάση τα πρώτα στοιχεία, λιγότερο θανατηφόρα, κάτι το οποίο ευθυγραμμίζεται με τον παραδοσιακό κύκλο εξέλιξης των ιών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως εξηγεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, ενδεχομένως η Όμικρον, όχι απλώς δεν μας απομακρύνει από το τέλος της πανδημίας, αλλά αντίθετα επιταχύνει αυτή την πορεία, με τον ιό να λαμβάνει σταδιακά ενδημικά χαρακτηριστικά, όπως συμβαίνει και με τη γρίπη. 

«Η Όμικρον θα μπορούσε να αποτελεί έναν παράγοντα καταλύτη για την αύξηση της καμπύλης των αποδόσεων, πηγαίνοντας τις αγορές από τα sell off στα ράλι» σπεύδει να προσθέσει. Έτσι, η τρέχουσα αναταραχή αποτελεί την κατάλληλ ευκαιρία για αγορές μετοχών, οι οποίες επωφελούνται από την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως για παράδειγμα οι ταξιδιωτικές – αεροπορικές, αλλά και σε εμπορεύματα. 

Υπενθυμίζεται ότι η ανάδυση της νέας παραλλαγής έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής μεγάλες αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και λαμβάνουν έκτακτα πμέτρα.

Για την JP Morgan, ωστόσο, αυτή η εν εξελίξει πτώση συνιστά μια υπερβολική αντίδραση των επενδυτών, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην περίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα. 

Επαναλαμβάνει δε, ότι είναι πολύ πιθανό η Όμικον να μας οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στο οριστικό τέλος της πανδημικής κρίσης, μετατρέποντας την Covid-19 σε έναν ενδημικό ιό. 

Το αισιόδοξο σενάριο φαίνεται ότι υιοθετούν και αρκετοί αναλυτές, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με την οποία ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 θα σημειώσει άνοδο 9,3% τον επόμενο χρόνο, για να κλείσει το 2022 στις 506 μονάδες. 

Αυτό σημαίνει ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι καλύτερη από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας, όταν ο δείκτης έδινε ετήσια κέρδη 4%. Έτσι, εφόσον οι εκτιμήσεις των αναλυτών επιβεβαιωθούν, το 2022, ο Stoxx 600 θα βρεθεί σε νέο ιστορικό υψηλό. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναλυτές: Βλέπουν άνοδο 9,3% των ευρω-αγορών το 2022

Χρηματιστήριο: Αντιστέκεται στις εισαγόμενες πιέσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News