Business & Finance Τρίτη 30/11/2021, 11:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Ο φόβος της μετάλλαξης Όμικρον επέστρεψε στις αγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 1,23%

Ευρώπη: Ο φόβος της μετάλλαξης Όμικρον επέστρεψε στις αγορές

Σε απώλειες μετά το διάλειμμα της Τρίτης επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι εξελίξεις από την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον μόνο ευοίωνες δεν είναι.

Οι δηλώσεις του CEO της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ότι τα υπάρχοντα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον, πυροδότησε νέο κύμα φόβου στις αγορές και όχι μόνο. Παράλληλα όπως προειδοποίησε, θα χρειαστούν μήνες για να μπορέσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες να φτιάξουν νέα εμβόλια σε μεγάλη κλίμακα.

Με τις δηλώσεις αυτές οι οποίες μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς για να επαληθευτούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και σήμερα καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 1,23% έχοντας όλους τους κυριότερους κλάδους του στο «βαθύ κόκκινο».

Μεγαλύτερος χαμένος της σημερινής συνεδρίασης ο κλάδος της ενέργειας, καθώς οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν απώλειες της τάξεως του 2,50% τραβώντας τον προς τα πίσω κατά σχεδόν 3%, ενώ από κοντά ακολουθεί ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής ο οποίος βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος να εφαρμοσθούν νέοι περιορισμοί στα ταξίδια, σε περίπτωση που εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον πάρει παγκόσμιες διαστάσεις. Βαριές απώλειες σημειώνει και ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας και των τραπεζών.

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης χάνει 1,42%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,32%, παρόμοιο είναι το ποσοστό που κινείται χαμηλότερα ο CAC 40 στο Παρίσι, στο -1,63% ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

O CEO της Moderna τρομάζει τις αγορές: Τα εμβόλια θα δυσκολευτούν με την Όμικρον

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News