ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές δέχονται το ισχυρότερο sell off

Aegean, εισηγμένες πρώτων υλών και τράπεζες

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές δέχονται το ισχυρότερο sell off

Υπό τον κλοιό έντονων πιέσεων βρίσκονται σήμερα οι μετοχές παγκοσμίως, καθώς η νέα μετάλλαξη στην Αφρική έχει προκαλέσει ένα διεθνές sell off, το οποίο επηρεάζει και το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Οι υψηλότερες πιέσεις, όπως είναι εύλογο, αφορούν μετοχές, οι οποίες θεωρούνται πιο ευάλωτες στην επαναφορά των περιοριστικών μέτρων, όπως για παράδειγμα οι ταξιδιωτικές – αεροπορικές. 

Χαρακτηριστικά, η μετοχή της Aegean υποχωρεί αυτή την στιγμή (12.50), στο -6,3% και διολισθαίνει στα 4,70 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τα 4,66 ευρώ. 

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές δέχονται το ισχυρότερο sell off-1

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, η μετοχή της αεροπορικής εταιρείας είχε κλείσει άνω των 5 ευρώ.  

Αυξημένες πιέσεις ασκούνται και στις μετοχές του κλάδου πρώτων υλών, με τη μετοχή της Αλουμύλ να κατακρημνίζεται στο -6,5% και τα 2,29 ευρώ. Η μετοχή της Σωληνουργεία Τζιρακιάν ακολουθεί στο -5,4% και τα 2,98 ευρώ, ενώ η μετοχή της ΕΛΑΣΤΡΟΝ έπεται στο -5,5% και τα 2,56 ευρώ.  

Έντονες ρευστοποιήσεις, επίσης, παρατηρούνται στον κλάδο των τραπεζών, με τη μετοχή της Alpha Bank να κατακρημνίζεται στο -5% και το 1,04 ευρώ. 

Από την πλευρά της, η μετοχή της Attica Bank συνεχίζει να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση -15%, σε μια εξέλιξη βέβαια που συνδέεται περισσότερο με την εν εξελίξει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) των 240 εκατ. ευρώ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης καταγράφει ισχυρή πτώση κατά 3,8% και κατακρημνίζεται στις 864,78 μονάδες, χάνοντας σχεδόν 35 μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης (898,97 μονάδες).  

Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε 28 μονάδες (από 864,68 έως 892,51 μονάδες), με την πτώση μάλιστα να πραγματοποιείται με υψηλό τζίρο συναλλαγών, ο οποίος αγγίζει τα 48 εκατ. ευρώ μέσα στις πρώτες 2,5 ώρες. 

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές δέχονται το ισχυρότερο sell off-2

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Θύμα της νέας μετάλλαξης οι αγορές – Μίνι κραχ και στην Αθήνα

Βουτιά 6% για το πετρέλαιο – Κάτω από τα 74 δολάρια η τιμή του βαρελιού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News