Business & Finance Πέμπτη 25/11/2021, 11:39
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Προσπάθεια ανασυγκρότησης μετά τις βαριές απώλειες της Τρίτης

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται κατά 0,48% υψηλότερα

Ευρώπη: Προσπάθεια ανασυγκρότησης μετά τις βαριές απώλειες της Τρίτης

Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις απώλειες της τάξεως του 1,28% που σημείωσαν στη συνεδρίαση της Τρίτης. 

Χθες έστω και οριακά ο Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση άνω του μηδενός (0,09%), βάζοντας έτσι τέλος σε ένα τετραήμερο σερί απωλειών, διάστημα στο οποίο απώλεσε 2,20%, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται από απόσταση από τα ιστορικά του υψηλά ρεκόρ που κατέγραψε το προηγούμενο διάστημα. 

Σήμερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης κινείται κατά 0,48% υψηλότερα, έχοντας ως επί τω πλείστον τους κυριότερους κλάδους με θετικό πρόσημο.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX 40 σημειώνει άνοδο 0,45%, στον Λονδίνο ο FTSE 100 προσθέτει 0,18%, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 0,34%, στο +0,45% ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Πτωτικά κινείται ο κλάδος της ενέργειας -καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν-, των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και των ταξιδιών και αναψυχής και των λιανικών πωλήσεων, δύο κλάδοι που βρίσκονται στην «κόψη του ξυραφιού», καθώς τα lockdown όπως όλα δείχνουν έρχονται γι άλλη μια φορά να κατακλύσουν τις ευρωπαϊκές χώρες. Εντούτοις, οι προαναφερόμενοι κλάδοι παρουσιάζουν ήπιες απώλειες. 

Στην αντίπερα όχθη, ο κλάδος που ξεχωρίζει σήμερα με άνοδο της τάξεως του 1,30% είναι αυτός των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, καθώς τα επενδυτικά πλάνα από τις RWE και E.on που αφορούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας επισφράγισαν το γεγονός ότι ο κλάδος βρίσκεται σε διαρκή τροχιά ανάπτυξης. Με κέρδη 0,90% κινείται και ο κλάδος της τεχνολογίας, μετά από έξι συναπτές συνεδριάσεις κατά τις οποίες βρέθηκε εν μέσω πιέσεων. 

Από τις επί μέρους μετοχές αυτή της κατασκευάστριας ηδύποτων, Remy Cointreau, πραγματοποιεί άλμα που πλησιάζει το +10%, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων για το α΄ εξάμηνο του 2021, τα οποία όχι μόνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών αλλά σημείωσαν εντυπωσιακές επιδόσεις, αλλά και την αναθεώρηση επί τα βελτίω των προβλέψεών της για την πορεία της στο εγγύς μέλλον.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News