Business & Finance Τετάρτη 24/11/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Aνέκαμψε η τεχνολογία – Ηπια άνοδο για S&P 500

Wall Street: Aνέκαμψε η τεχνολογία – Ηπια άνοδο για S&P 500

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq, χάρη στα κέρδη της Nvidia και των υπόλοιπων μετοχών της τεχνολογίας. Ο Dow Jones έκλεισε με οριακή πτώση. 

Η Wall Street εστίασε κυρίως στα μακροοικονομικά στοιχεία που έδειξαν σταθερά βελτιούμενες επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας, προσπερνώντας τις ενδείξεις και τα πρακτικά της Fed που κάνουν λόγο για πιο άμεση σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής, παρά την αρχική πτώση και τη μεταβλητότητα στη διάρκεια της συνεδρίασης. 

O S&P ενισχύθηκε 0,22%, ενώ ο Nasdaq 0,44%. Ο Dow Jones υποχώρησε οριακά οκτώ μονάδες ή 0,03%. Οι ομολογιακές αποδόσεις πήραν σήμερα μία ανάσα μετά την άνοδο που σημείωσαν την Τρίτη αλλά και στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, γεγονός που επέτρεψε στον τεχνολογικό κλάδο να ανακάμψει. 

Οι μετοχές των Tesla και Netflix ενισχύθηκαν 0,6% εκάστη, προσφέροντας στήριγμα στο Nasdaq, ενώ αυτές των Roku και Peloton ενισχύθηκαν πάνω από 2%. Αυτή ωστόσο που απογειώθηκε ήταν η μετοχή της HP με άνοδο 10%, από τη στιγμή που τα κέρδη της εταιρείας υπολογιστών ήταν καλύτερα των προσδοκιών, δίδοντας θετικές προοπτικές για το επόμενο τρίμηνο. 

Σε ράλι και η μετοχή της Nvidia με τη μετοχή της να καταγράφει κέρδη περίπου 150% στη διάρκεια του 2021.  

Στον αντίποδα Gap και Nordstrom σημείωσαν βουτιά απο τη στιγμή που οι δύο όμιλοι λιανικής ανακοίνωσαν εξασθενημένα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και προειδοποίησαν για προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα εν όψει της ιδιαίτερα σημαντικής εορταστικής περιόδου στις ΗΠΑ που ανοίγει με την αυριανή αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών. 

Η εβδομάδα άρχισε με έξοδο των επενδυτών από την τεχνολογία και γενικότερα τις μετοχές ανάπτυξης και με ενίσχυση του κλάδου τραπεζών και ενέργειας. Η μέχρι στιγμής «διχασμένη» αγορά διατηρεί το Dow Jones σε θετικό έδαφος αυτή την εβδομάδα, τον S&P 500 αμετάβλητο, ενώ τον Nasdaq με πτώση μεγαλύτερη από 1%, παρά τη σημερινή ανάκαμψη. 

«Η αγορά δείχνει συνεχή μετακίνηση από τον έναν κλάδο στον άλλον. Ενώ βρίσκεται στη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας, έχει αρχίσει να θορυβείται από τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και τον αντίκτυπο που θα έχει ένα νέο κύμα στην οικονομία», αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της US Bank Wealth

Η Wall Street παρουσίασε νευρικότητα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Φέντεραλ Ριζέρβ από τη συνεδρίαση της 2-3ης Νοεμβρίου, τα οποία έδειξαν ότι ορισμένοι διαμορφωτές πολιτικής της τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της επιτάχυνσης του tapering και μίας πιο γρήγορης αύξησης των επιτοκίων, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός. 

Ωστόσο, τα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά: οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια 52 ετών, το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου αναθεωρήθηκε ανοδικά, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες Οκτωβρίου παρουσίασαν σταθερή αύξηση, παρότι οι καταναλωτές πλήρωσαν υψηλότερες τιμές για αγαθά. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες, ο δείκτης S&P 500 για επιλεκτικά καταναλωτικά αγαθά σημείωσε άνοδο. Κέρδη 1% κατέγραψε και ο κλάδος real estate. 
   
moneyreview.gr 
   
       

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News