Business & Finance Τετάρτη 24/11/2021, 12:25
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Απωλειών συνέχεια και σήμερα στα χρηματιστήρια

Μεγάλος χαμένος και της σημερινής συνεδρίασης ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής

Ευρώπη: Απωλειών συνέχεια και σήμερα στα χρηματιστήρια

Απώλειες καταγράφουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, επεκτείνοντας το καθοδικό τους σερί στις έξι συναπτές συνεδριάσεις, δείχνοντας ότι δεν μπορούν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα στο οποίο έχουν περιέλθει το τελευταίο διάστημα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,10% μετά τις βαριές χθεσινές απώλειες 1,28%. Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης καταγράφει σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,40%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,24% κινείται το χρηματιστήριο στο Παρίσι. Αντιθέτως Λονδίνο και Μιλάνο σημειώνουν άνοδο 0,10% και 0,07% αντίστοιχα. 

Η νέα έξαρση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο έχουν φέρει σε κατάσταση συναγερμού τις κυβερνήσεις, με τους επενδυτές να δείχνουν ότι φοβούνται ένα νέο lockdown.

Άλλωστε σήμερα από τη Γερμανία ακούστηκαν νέες φωνές για επιβολή νέων περιορισμών, όπως και να καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός. Παράλληλα από στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης το επιχειρηματικό κλίμα επιδεινώθηκε τον Νοέμβριο όπως έδειξαν τα σημερινά στοιχεία. 

Η επιδείνωση αυτή έχει επηρεάσει και το ευρώ, το οποίο σήμερα έχει κατρακυλήσει σε χαμηλό από τον Ιούλιο του 2022 έναντι του αμερικανικού δολαρίου. 

Μεγάλος χαμένος και της σημερινής συνεδρίασης ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής ο οποίος καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,83%, υπό τον φόβο ότι θα επιβληθούν νέες απαγορεύσεις στα ταξίδια. 

Πιο πίσω με πτώση 1,10% ακολουθεί ο κλάδος της τεχνολογίας, καθώς η σύγκλιση των ειδικών και των αναλυτών στην άποψη ότι οι κεντρικές τράπεζες θα προβούν νωρίτερα σε αύξηση των επιτοκίων (για τη Fed αναμένεται ότι το 2022 θα αυξήσει δύο φορές τα επιτόκια), ασκεί πιέσεις στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών οι οποίες ευνοούνται όταν υπάρχει ένα οικονομικό περιβάλλον με χαμηλά επιτόκια. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News