Business & Finance Τρίτη 23/11/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με πτώση ο Nasdaq για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση

Wall Street: Με πτώση ο Nasdaq για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση

O Νasdaq έκλεισε με πτώση σήμερα Τρίτη για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση, καθώς οι υψηλότερες ομολογιακές αποδόσεις συνέχισαν να ασκούν πιέσεις στις μετοχές τεχνολογίας, σε αντίθεση με τις τράπεζες και τη βαριά βιομηχανία που κράτησαν την κεκτημένη τους ταχύτητα. 

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,5%, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν μετοχές της Tesla και άλλων κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών.

Αντίθετα, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,2% μετά από αρκετές εναλλαγές, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,55% ή 194 μονάδων βάσης, καταγράφοντας κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με στήριγμα τον κλάδο τραπεζών και ενέργειας. 

H μετοχή της Meta, του μητρικού ομίλου του Facebook, υποχώρησε περισσότερο από 1%, ενώ της Roku και της Moderna κατέγραψαν πτώση άνω του 2%. Ειδικά η μετοχή της Zoom Video Communications έκανε βουτιά 14% μία μέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε μεν αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, αλλά προειδοποίησε για πιθανή επιβράδυνση.

Στον αντίποδα οι μετοχές τραπεζών που ακολουθούν την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων, με τη JPMorgan να ενισχύεται 2,4%. Σε ράλι και ο επιμέρους ενεργειακός δείκτης του S&P 500 που αποτέλεσε τον κλάδο με την καλύτερη επίδοση. Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν σε υψηλό εβδομάδας μετά την απόφαση των ΗΠΑ να απελευθερώσουν μέρος από τα στρατηγικά τους αποθέματα σε μία συντονισμένη κίνηση με Κίνα, Ινδία, Ν.Κορέα, Ιαπωνία και Βρετανία. 

Η ανανέωση της θητείας του Τζερόμ Πάουελ στην ηγεσία της Fed έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τη Wall Street, αλλά οι κινήσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων ήταν απότομες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαπραγματεύτηκε κοντά στο 1,66% την Τρίτη, σε υψηλό μηνός, από περίπου 1,54% την Παρασκευή. 

«Με μια Fed υπό την ηγεσία Πάουελ, αναμένουμε ότι η ταχύτητα της μείωσης του QE θα επιταχυνθεί, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να κλιμακώνεται με τον ίδιο ρυθμό, τη στιγμή που ο ίδιος μίλησε για το διαβρωτικό αντίκτυπο που έχει ο πληθωρισμός στην οικονομία και τα αμερικανικά νοικοκυριά», ανέφερε ο διευθυντής χαρτοφυλακίου της Aptus Capital Advisors, Τζον Λιουκ Τάινερ.

Στο μέτωπο της οικονομίας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η IHS Markit έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα συνέχισε να αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό το Νοέμβριο παρά την μικρή επιβράδυνση από τον Οκτώβριο.

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της Best Buy υποχώρησε περισσότερο από 12%, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της πιθανόν να μειωθούν στο τέταρτο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αντίθετα, σε θετικό έδαφος η μετοχή της κατασκευάστριας τσιπ Western Digital, που παρουσίασε μία από τις καλύτερες επιδόσεις της σημερινής συνεδρίασης, με άνοδο 6,3% μετά την επενδυτική της αναβάθμιση από τη Mizuho. 

Oι επενδυτές παρακολουθούν επίσης ανήσυχοι και τα δεδομένα γύρω από τον κορωνοϊού, μετά την προειδοποίηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ τη Δευτέρα ότι η κατάσταση την χώρα της είναι δραματική. 

moneyreview.gr 

 

   

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News