Business & Finance Τρίτη 23/11/2021, 16:54
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις χθεσινές απώλειες

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,14%

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις χθεσινές απώλειες

Προσπάθεια να ανακάμψουν μετά τις χθεσινές απώλειες καταβάλουν στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, κινούμενοι ωστόσο προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,14%, με τον S&P 500 να κινείται οριακά άνω του μηδενός και τον τεχνολογικό Nasdaq να δέχεται και σήμερα πιέσεις και να υποχωρεί κατά 0,21%. 

Από χθες, μετά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να ανανεωθεί η θητεία του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για άλλα τέσσερα χρόνια, έκανε την εμφάνισή της μια αίσθηση ότι ο Τζερόμ Πάουελ θα ακολουθήσει πιο σφιχτή νομισματική πολιτική κι ενώ η αμερικανική οικονομία έχει αφήσει πίσω της τον σκόπελο της ύφεσης από την πανδημία. Το περιβάλλον με τα χαμηλά ή μηδενικά επιτόκια θεωρείται ότι ευνοεί τις εταιρείες ανάπτυξης όπως είναι οι τεχνολογικές και γι αυτό σήμερα συνεχίζονται οι πιέσεις. 

Η τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει την αργία της ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ που είναι την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε από αύριο αναμένεται η κινητικότητα να είναι περιορισμένη όπως και την Παρασκευή, καθώς πολλοί επενδυτές θα θελήσουν να εκμεταλλευθούν την αργία και να κάνουν τετραήμερο διακοπών, από τη στιγμή που και η συνεδρίαση της Παρασκευής θα ολοκληρωθεί τρεις ώρες νωρίτερα, για να μπορούν οι συναλλασόμενοι να πραγματοποιήσουν αγορές στο πλαίσιο των εκπτώσεων της Black Friday. 

 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μπάιντεν κρατάει τον κεντρικό τραπεζίτη στη θέση του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News