Business & Finance Δευτέρα 22/11/2021, 13:33
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Έναρξη εβδομάδας με κέρδη στα χρηματιστήρια 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,19%

Ευρώπη: Έναρξη εβδομάδας με κέρδη στα χρηματιστήρια 

Ανοδικά κινούνται στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσας εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παίρνοντας ώθηση από τις μετοχές των εταιρειών του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, μετά την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της Telecom Italia (ΤΙΜ). 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,19%, με τη μεγαλύτερη ώθηση να του προσφέρεται από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ο οποίος ενισχύεται κατά 1,35%, στην καλύτερη ημέρα του σε τέσσερις μήνες, αλλά και από τον τραπεζικό κλάδο ο οποίος οριακά υπερβαίνει το +1%. 

Χθες, έγινε γνωστό ότι το αμερικανικό fund, KKR, κατέθεσε πρόταση για την απόκτηση της ΤΙΜ ύψους 12 δισ. δολαρίων, με σκοπό να την καταστήσει ιδιωτική εταιρεία. 

Η πρόταση αυτή μεταφράζεται σε 50,5 λεπτά του ευρώ ανά μετοχή, τιμή 47,5% υψηλότερη από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής. 
Ωστόσο, σήμερα η μετοχή της ΤΙΜ πραγματοποιεί ράλι της τάξεως του 20% (ο λόγος για τη σημερινή εικόνα του κλάδου των τηλεπικοινωνιών), διαγράφοντας σχεδόν κατά το ήμισυ το premium της προσφοράς.

Από το μέτωπο των τηλεπικοινωνιών ήρθε ακόμη μια συμφωνία, καθώς η Norway Telenor συμφώνησε να συγχωνεύσει το τμήμα τηλεπικοινωνιών με την Charoen Pokphand της Ταϊλάνδης, μια συμφωνία της οποίας το ύψος θα ανέλθει στα 8,1 δισ. δολάρια. 

Ο STOXX 600 ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα με απώλειες, βάζοντας τέλος σε ένα σερί επτά εβδομάδων τις οποίες κατέγραψε θετικό πρόσημο. 

Οι φόβοι για επερχόμενα lockdowns, πυροδότησε ένα κύμα πανικού το οποίο χτύπησε τους κυκλικούς κλάδους όπως είναι αυτοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, των τραπεζών και των ταξιδίων και αναψυχής, οι οποίοι σήμερα έχουν ακολουθήσει αντίθετη πορεία και κινούνται ανοδικά. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News