Business & Finance Κυριακή 21/11/2021, 16:23
ΑΓΟΡΕΣ

ΗΠΑ: Ποιο κρυπτονόμισμα ψάχνουν στο Google οι Αμερικανοί – Και δεν είναι το Bitcoin

Aπό τις αρχές του 2021 καταγράφει κέρδη σχεδόν 5.000%, οπότε μάλλον οι Αμερικανοί είχαν έναν καλό λόγο να το αναζητήσουν

ΗΠΑ: Ποιο κρυπτονόμισμα ψάχνουν στο Google οι Αμερικανοί – Και δεν είναι το Bitcoin

Το 2021 αναμφισβήτητα είναι η χρονιά που τα κρυπτονομίσματα κέρδισαν το μεγαλύτερο μέρος της καθιέρωσης τους στη συνείδηση των επενδυτών και όχι μόνο, ενώ πλέον πολλοί θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να καταστεί επίσημο περιουσιακό στοιχείο στα χρηματοπιστωτικό περιβάλλον.

Αυτή η θετική αύρα που έχει περιβάλλει την αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει φέρει την τιμή του Bitcoin στα 70.000 δολάρια, ενώ το Ethereum γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτό στο αποκεντρωμένο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως στην αγορά των μη μετατρέψιμων διακριτικών (NTF) και οσονούπω στο ψηφιακό περιβάλλον του metaverse.

Τα δύο αυτά νομίσματα είναι ευρέως γνωστά και είναι τα μεγαλύτερα από πλευράς κεφαλαιοποίησης, ωστόσο στις ΗΠΑ φέτος οι Αμερικανοί δεν αναζήτησαν αυτά τα δύο στις αναζητήσεις τους στο Google, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της εταιρείας χρηματοπιστωτικών συμβουλών The Advisor Coach.

Βάσει της έρευνας, σε 23 πολιτείες των ΗΠΑ το κρυπτονόμισμα που είχε τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google, ήταν το Dogecoin, ένα νόμισμα το οποίο ξεκίνησε να κυκλοφορεί το 2013 σαν κάποιου είδους αστείο από δύο προγραμματιστές τους Μπίλι Μάρκους και Τζάκσον Πάλμερ και στο οποίο απεικονίζεται ένα σκίτσο ενός σκύλου της ιαπωνικής ράτσας Σίμπα Ίνου.

Δεύτερο σε αναζητήσεις έρχεται το Bitcoin, καθώς αναζητήθηκε σε 10 πολιτείες περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, ενώ τρίτο ήταν το Ethereum με περισσότερες αναζητήσεις σε οκτώ αμερικανικές πολιτείες.

ΗΠΑ: Ποιο κρυπτονόμισμα ψάχνουν στο Google οι Αμερικανοί – Και δεν είναι το Bitcoin-1

Το Dogecoin πήρε τεράστια ώθηση από τις αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος το έχει χαρακτηρίσει ως το επόμενο μεγάλο γεγονός στα κρυπτονομίσματα.

«Το έντονο ενδιαφέρον μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στην υποστήριξη του Έλον Μασκ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα μέσα στο έτος ότι η Tesla θα δεχόταν το Dogecoin ως τρόπο πληρωμής», αναφέρει στην έρευνα η The Advisor Coach. 

Αυτές οι αναφορές έχουν βοηθήσει την τιμή του από το 0,007 του δολαρίου στην έναρξη του τρέχοντος έτους, να φθάσει έως το 0,70 του δολαρίου, ενώ επί της παρούσης η τιμή διαπραγματεύεται στο 0,24 του δολαρίου.

Όπερ σημαίνει ότι από τις αρχές του 2021 καταγράφει κέρδη σχεδόν 5.000%, οπότε μάλλον οι Αμερικανοί είχαν έναν καλό λόγο για να αναζητήσουν το κρυπτονόμισμα που θυμίζει κινούμενα σχέδια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Κι όμως, δεν είναι το Bitcoin το πιο ισχυρό κρυπτονόμισμα

E. Musk: Το Dogecoin είναι το κρυπτονόμισμα «του λαού»

Κρυπτονομίσματα: Νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ για Bitcoin, Ethereum

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News