Business & Finance Παρασκευή 19/11/2021, 11:47
ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Ήπια καθοδική αντίδραση με σταθερά τις 920 μονάδες

Στη Λεωφόρο Αθηνών, οι μετοχές των τραπεζών είναι αυτές στις οποίες καταγράφεται η μεγαλύτερη κινητικότητα

Χ.Α.: Ήπια καθοδική αντίδραση με σταθερά τις 920 μονάδες

Σε ήπιους τόνους κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στο αρχικό στάδιο της τελευταίας συνεδρίασης για την τρέχουσα εβδομάδα.

Ο Γενικός δείκτης σε αυτό το στάδιο έχει παραδώσει τα αρχικά ισχνά κέρδη και κινείται χαμηλότερα κατά 0,25% στις 920,80 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ και τον όγκο να προσεγγίζει τα 5 εκατ. τεμάχια.

Στη Λεωφόρο Αθηνών, οι μετοχές των τραπεζών είναι αυτές στις οποίες καταγράφεται η μεγαλύτερη κινητικότητα, καθώς παρατηρείται και ο μεγαλύτερος όγκος στις συναλλαγές.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, η Τράπεζα Πειραιώς δημοσίευσε τα αποτελέσματά της για το 9μηνο του 2021, διάστημα κατά το οποίο κατάφερε να περιορίσει τα κόκκινα δάνεια κατά 16%.

Τα κέρδη προ φόρων σε επαναλαμβανόμενη βάση στα διαμορφώθηκαν στα 489 εκατ. ευρώ, έναντι 285 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2020.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ζημίες από τη μείωση των NPE, το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε -3,0 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και το κεφαλαιακό πλάνο της τράπεζας.

Η κατεύθυνση της τράπεζας προς μονοψήφιο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, έχει δώσει ώθηση στη μετοχή της, η οποία ενισχύεται κατά 1,09%.

Κέρδη που πλησιάζουν το 1% παρουσιάζει και η μετοχή της Alpha Bank, πιο πίσω η μετοχή της Εθνικής με άνοδο 0,42%, κατά 0,29% υποχωρεί η Eurobank, περίπου το ίδιο ποσοστό πτώσης καταγράφει και η μετοχή της Attica.

Στη σημερινή συνεδρίαση οι επενδυτές θα λάβουν υπόψη τους το σχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης για το έτος 2021 αναθεωρείται σημαντικά προς τα άνω, από 3,6% που προβλεπόταν στο ΜΠΔΣ 2022-2025 και 6,1% στο προσχέδιο Προϋπολογισμού 2022, σε 6,9%. Αυτό σηματοδοτεί ότι σε σχέση με την ύφεση ύψους 9% που παρατηρήθηκε το 2020, η οικονομία έχει ήδη καλύψει άνω των δύο τρίτων του απολεσθέντος εγχώριου προϊόντος, εντός μάλιστα ενός έτους που κατά το πρώτο εξάμηνο υπήρχαν ακόμη σε ισχύ σημαντικά περιοριστικά μέτρα στην άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η εικόνα των μετοχών στον δείκτη υψηλή κεφαλαιοποίησης είναι ανομοιόμορφη καθώς ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, καταγράφουν κέρδη, ενώ στην άλλη άκρη του ταμπλό OTE, MIG, Coca Cola, Aegean, και ΔΕΗ κινούνται πτωτικά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τρ. Πειραιώς: Στο 16% έπεσαν τα κόκκινα δάνεια

Προϋπολογισμός: Σωρευτική ανάπτυξη 11,7% το 2021-2022

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News