Business & Finance Πέμπτη 18/11/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq – Πρωταγωνιστής ο κλάδος επεξεργαστών

Wall Street: Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq – Πρωταγωνιστής ο κλάδος επεξεργαστών

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν τη συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq σε μία ωστόσο ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, στον απόηχο των ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων της Nvidia, του μεγαλύτερου στον κόσμο κατασκευαστή τσιπ από πλευράς κεφαλαιοποίησης, αλλά και ομίλων λιανικής. Αντίθετα, ο Dow Jones συνέχισε να υπολείπεται, κλείνοντας με πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με βαρίδι τη μετοχή της Cisco Systems. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,34% στις 4.704,34 μονάδες και ο Nasdaq 0,45% στις 15.993,71 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Dow υποχώρησε 0,17%. Ο Dow Jones υποχώρησε προς στιγμή 0,3% προτού ανακάμψει. 

Η αγορά κινείται στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Management, Τζέι Χάρτφιλντ. Ωστόσο, υπογραμμίζει και τις ανησυχίες από την εξάπλωση του κορωνοϊού που αρχίζουν να βαραίνουν σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τις αγορές μετοχών, ειδικά αυτές του κλάδου ταξιδίων και άλλων κλάδων που σχετίζοναι με τις μετακινήσεις και την επανακκίνηση της οικονομίας. 

Από τις μετοχές ξεχώρισε αυτή της Nvidia με κέρδη άνω του 8%, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών και έδωσε ιδιαίτερα ενθαρρυντικές προβλέψεις για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου που λήγει στα τέλη Ιανουαρίου. Με τη νέα άνοδο, η κεφαλαιοποίησή του ανέρχεται στα 791 δισ.δολάρια. 

Η άνοδος εξαπλώθηκε και σε άλλους κατασκευαστές επεξεργαστών. Η μετοχή της Advanced Micro Devices ενισχύηκε 2,4%, ενώ των Qualcomm και Micron Technology περισσότερο από 1% εκάστη. 

Οι επενδυτές στράφηκαν επίσης στις μετοχές τεχνολογίας, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων παρουσίασαν σήμερα κάποια μικρή αποκλιμάκωση. Ο Σκοτ Μπράουν, στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial, σημείωσε ότι ο κλάδος Τεχνολογίας Πληροφορικής του S&P 500 ενισχύθηκε 27% τους τελευταίους έξι μήνες, ξεπερνώντας σε επιδόσεις την αντίστοιχη του S&P 500 περισσότερο από 10%. 

Από τις υπόλοιπες μετοχές τεχνολογίας, ξεχώρισε η Apple με κέρδη 3%, αγγίζοντας ιστορικό υψηλό, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται ξανά στις προσπάθειές της για κατασκευή ηλεκτρικού οχήματος αυτόνομης οδήγησης. Με κέρδη 4% και η μετοχή της Amazon, καθώς άνοιξε στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με τη Starbucks το πρώτο μαγαζί καφέ χωρίς ταμείο.  

Σε θετικό τόνο και ο κλάδος λιανικής, από τη στιγμή που Macy’s και Kohl’s ανακοίνωσαν κέρδη και έσοδα καλύτερα των προβλέψεων. Η μετοχή της πρώτης έκανε άλμα 21% και της δεύτερης 11%. Από κοντά και αυτή της Bath & Body Works με κέρδη 5%. 

Ο επιμέρους δείκτης ημιαγωγών Philadelphia άγγιξε ενδοσυνεδριακά ιστορικό υψηλό, ενώ και ο επιμέρους δείκτης επιλεκτικών καταναλωτικών αγαθών του S&P 500 κατέρριψε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ σε κάθε συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Cisco Systems που υποχώρησε περίπου 6%, καθώς ανακοίνωσε έσοδα κατώτερα των προβλέψεων με εξασθενημένες προοπτικές. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News