Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 22:26
ΑΓΟΡΕΣ

Η Wall Street αποδίδει – Τα μεγαλύτερα μπόνους από το 2009 για τους χρηματιστές

Τα μπόνους στην επενδυτική τραπεζική αναμένεται να αυξηθούν έως και 35%

Η Wall Street αποδίδει – Τα μεγαλύτερα μπόνους από το 2009 για τους χρηματιστές

Τα υψηλότερα μπόνους από το 2009 αναμένεται να είναι αυτά που θα αποκομίσουν όσοι έχουν αντικείμενο εργασίας που σχετίζεται με το χρηματιστήριο της Wall Street, με τα μεγαλύτερα εκ αυτώ να προορίζονται σε εκείνους που απαρτίζουν τα επενδυτικά τμήματα των τραπεζών και τους traders μετοχών, σύμφωνα με την εταιρεία αποδοχών, Johnson Associates.

Συνολικά, τα κίνητρα στο τέλος του τρέχοντος έτους, τα οποία περιλαμβάνουν μπόνους σε μετρητά και μετοχές, θα είναι σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι, όταν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου είδαν τα μπόνους τους να μειώνονται, όπως αναφέρει η μελέτη.

Τα μπόνους στην επενδυτική τραπεζική αναμένεται να αυξηθούν έως και 35%, ενώ για τους σύμβουλους επενδυτικής τραπεζικής και για τους χρηματιστές που συναλλάσσονται με μετοχές, η αύξηση αυτή εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 20% με 30%.

«Η φετινή χρονιά με τα μπόνους στη Wall Street θα πρέπει να είναι μία από τις καλύτερες που έχουν καταγραφεί», δήλωσε ο Άλαν Τζόνσον, διευθύνων σύμβουλος της Johnson Associates. «Σχεδόν όλοι οι κλάδοι των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της επενδυτικής τραπεζικής, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και των εναλλακτικών επενδύσεων, αποδίδουν σε επίπεδα ρεκόρ. Αυτό, με τη σειρά του, θα μεταφραστεί σε αυξήσεις στα μπόνους που δεν έχουμε δει στον κλάδο μετά την ύφεση του 2008», προσθέτει.

Αυξήσεις με διψήφιο ποσοστό προβλέπονται επίσης για τους εργαζόμενους στις εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, στα hedge funds και σε θέσεις διοίκησης και προσωπικού.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα τμήματα λιανικής στις τράπεζες αναμένεται να λάβουν μπόνους που θα ανέλθει έως 5%, όπως δείχνει η μελέτη. Για τους traders σταθερού εισοδήματος τα μπόνους αναμένεται να είναι παρόμοια ή ελαφρώς μικρότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News