ΑΓΟΡΕΣ

Ποια θα είναι η καλύτερη επένδυση του 2022: Διαχειριστές 1,2 τρισ. δολαρίων απαντούν στην BofA

φωτ.: AP

Σε φάση «risk-on» αποχαιρετούν το 2021 τα μεγάλα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για τον Νοέμβριο η Bank of America με τη συμμετοχή 388 επαγγελματιών fund managers με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 1,2 τρισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, τα μεγάλα χαρτοφυλάκια έχουν μειώσει την έκθεσή τους σε μετρητά στο 4,4% από το 4,7% που ήταν τον Οκτώβριο, καθώς εμφανίζουν τη μεγαλύτερη overweight θέση στις αμερικανικές μετοχές από τον  Αύγουστο του 2013. Οι επαγγελματίες των αγορών είναι πεπεισμένοι ότι η άνοδος του πληθωρισμού είναι προσωρινή και η Fed θα κινηθεί αργά προς τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

poia-tha-einai-i-kalyteri-ependysi-toy-2022-diacheiristes-1-2-tris-dolarion-apantoyn-stin-bofa0

Συγκεκριμένα, το 61% απατά ότι ο πληθωρισμός είναι μεταβατικός και το 65% περιμένει ένα οικονομικό «μπουμ» (δηλαδή ανάπτυξη και πληθωρισμό υψηλότερα από τη μακροπρόθεσμη τάση).

poia-tha-einai-i-kalyteri-ependysi-toy-2022-diacheiristes-1-2-tris-dolarion-apantoyn-stin-bofa1

 

Σε αυτό το κλίμα, μόνο το 11% εκτιμά ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα είναι χαμηλότερες το 2022, το 10% περιμένει αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το δεύτερο εξάμηνο του 2022, το 8% τηρεί underweight θέσεις στις μετοχές και το 6% περιμένει μία ύφεση.

poia-tha-einai-i-kalyteri-ependysi-toy-2022-diacheiristes-1-2-tris-dolarion-apantoyn-stin-bofa2

Η Bank of America ζήτησε από τους επαγγελματίες των αγορών να προβλέψουν την επένδυση που θα δώσει τα καλύτερα κέρδη για το 2022, με το 34% να ποντάρει στις αναδυόμενες αγορές, το 30% στις αμερικανικές μετοχές, το 12% στο bitcoin, το 10% στον χρυσό και άλλο τόσο στο πετρέλαιο.

poia-tha-einai-i-kalyteri-ependysi-toy-2022-diacheiristes-1-2-tris-dolarion-apantoyn-stin-bofa3

Μετά από αυτά, οι επενδυτές αύξησαν τις overweight θέσεις τους στις μετοχές, μείωσαν τα overweight στα εμπορεύματα και στα μετρητά και παρέμειναν πολύ underweight στα ομόλογα. Την ίδια στιγμή, εξέφρασαν τις μεγαλύτερες προσδοκίες για άνοδο του δολαρίου από τον Μάιο του 2018.

poia-tha-einai-i-kalyteri-ependysi-toy-2022-diacheiristes-1-2-tris-dolarion-apantoyn-stin-bofa4

Σε επίπεδο κλάδων, στρέφονται από την ενέργεια, τη βιομηχανία και τις τράπεζες στα προαιρετικά καταναλωτικά είδη και την τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: 

Bank of America: Ξεκίνησε νέο baby boom

EIU: Οι 10 κίνδυνοι για το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News