Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 11:05
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοιξαν δυναμικά τη συνεδρίαση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοιξαν δυναμικά τη συνεδρίαση

Σε ύψη ρεκόρ εκτινάχθηκαν αρκετοί ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσων ενδείξεων για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων και τις καθησυχαστικές δηλώσεις της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τη Δευτέρα. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται 0,1%, καθώς η διαδικτυακή σύνοδος μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου ομολόγου Σι Τζινπίνγκ σηματοδοτεί σταθεροποίηση των διμερών σχέσεων. 

Κάποιοι δείκτες, μεταξύ των οποίων ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40, κατέρριψαν ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά. 

Οι μετοχές στον χώρο εξόρυξης μετάλλων, που έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα, ενισχύθηκαν 0,5% στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ ο κλάδος τηλεπικοινωνιών με άνοδο 1,1% βρήκε στήριγμα στα κέρδη 4,6% της Vodafone στον απόηχο των θετικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της. 

Ξεχώρισε επίσης η μετοχή της ολλανδικής Prosus NV από τη στιγμή που η εταιρεία τεχνολογίας προβλέπει υψηλότερα των προσδοκιών κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2022. 

Στον αντίποδα, ο κλάδος κατασκευών και πρώτων υλών που υποχώρησε 0,3%. Επίσης, η μετοχή της Jeronimo Martins έκανε βουτιά άνω του 11% από τη στιγμή που η Asteck πώλησε το μερίδιο 5% που διέθετε στον πορτογαλικό όμιλο λιανικής. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News