Business & Finance Δευτέρα 15/11/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Χωρίς καμία κατεύθυνση – Εν αναμονή των στοιχείων για τον κλάδο λιανικής

Wall Street: Χωρίς καμία κατεύθυνση – Εν αναμονή των στοιχείων για τον κλάδο λιανικής

Σε στάσιμα επίπεδα έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall Street χωρίς κατεύθυνση, καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις ακολούθησαν την ανιούσα και οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής αλλά και τα τριμηνιαία αποτελέσματα των κορυφαίων ομίλων λιανικής. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,03%, ο S&P 500 δε παρουσίασε καμία απολύτως μεταβολή κλείνοντας τη συνεδρίαση τις 4.682.87 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,04%, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πέρασε και πάλι το φράγμα του 1,6%. 

«Η σημερινή κίνηση της αγοράς κρατικών ομολόγων αποτελεί μία ένδειξη του πόσο ρευστή είναι η κατάσταση με τον πληθωρισμό. Παρότι η Fed δεν έχει δώσει πλήρη κατευθυντήρια γραμμή για το προς τα πού θα κατευθυνθεί η νομισματική πολιτική, οι αγορές συνεχίζουν να επανατοποθετούνται στα επίπεδα που αυτές περιμένουν ότι θα κινηθεί η κεντρική τράπεζα», αναφέρει ο Τσάρλι Ριπλέι, στρατηγικός αναλυτής της Allianz Investment Management. 

H άνοδος των αμερικανικών αποδόσεων αποτυπώθηκε στην Tesla, της οποίας η μετοχή υποχώρησε περισσότερο από 1% συνεχίζοντας την καθοδική πορεία από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε ο διευθύνων σύμβουλος Ελον Μασκ πώλησε μετοχές αξίας 7 δισ.δολαρίων. Η μετοχή της Tesla έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 15,4% στην χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από το Μάρτιο του 2020. 

Σε πτώση 2% και η μετοχή της Nvidia, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν τις θέσεις τους εν αναμονή των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Boeing που ενισχύθηκε περισσότερο από 5%, αγγίζοντας υψηλό τριών μηνών και δίδοντας τη μεγαλύτερη ώθηση στο δείκτη Dow Jones, μετά την είδηση ότι η Saudi Arabian Airlines βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Airbus και τη Boeing για μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών. Την ίδια στιγμή, η Emirates ανακοίνωσε την παραγγελία δύο Boeing 777 για εμπορευματική χρήση στην Αεροπορική Εκθεση του Ντουμπάι.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται ο κλάδος λιανικής με τους κορυφαίους ομίλους Walmart, Target, Home Depot και Μacy’s να ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, κλείνοντας την περίοδο ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. 

Αύριο Τρίτη επίσης ανακοινώνονται και τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, τα οποία θα δείξουν εάν ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά των καταναλωτών.  

Ωστόσο, παρά τη στασιμότητα της σημερινής συνεδρίασης και οι τρεις δείκτες παραμένουν κοντά στα πρόσφατα ιστορικά υψηλά τους: ο Dow απέχει μόλις 1,2%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq 0,8% και 1,5% αντίστοιχα. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News