Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδος με οδηγό τις μετοχές ανάπτυξης

Wall Street: Ανοδος με οδηγό τις μετοχές ανάπτυξης

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές ανάπτυξης να καθοδηγούν τα κέρδη. Ομως, παρά τη σημερινή άνοδο, και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά της προηγούμενης Παρασκευής, με αποτέλεσμα να τερματιστεί το ανοδικό σερί των τελευταίων πέντε εβδομάδων. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones ενισχύθηκε 179 μονάδες ή 0,5%, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,7%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,9%. Σε εβδομαδιαία βάση όμως οι δείκτες υποχώρησαν: ο Dow 0,6%, ο S&P 500  0,4% και ο Nasdaq 0,8%.  

Οι επενδυτές έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στις μετοχές ανάπτυξης έναντι των μετοχών αξίας, με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, με επικεφαλής τις Microsoft και Amazon, να προσφέρουν σημαντική ώθηση στην αγορά. Ο μητρικός όμιλος του Facebook, Meta, ενισχύθηκε περισσότερο από 3%, ενώ οι μετοχές των Apple, Microsoft, Amazon ενισχύθηκαν όλες άνω του 1%. 

H μετοχή της Johnson & Johnson ενισχύθηκε περισσότερο από 1% στην είδηση ότι η εταιρεία διασπάται στα δύο.

Οι 10 από τους 11 κορυφαίους κλάδους του S&P 500 έκλεισαν με άνοδο, με τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών να καταγράφουν άνοδο 1,7% και να καθοδηγούν τα κέρδη. Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασε ο κλάδος ενέργειας, της τάξης του 0,3%.  

«Αρχίζουμε να παρατηρούμε ότι οι ανησυχίες στην αλυσίδα προσφοράς ίσως να έχουν φθάσει στην κορύφωσή τους. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα, οπότε ανακοινώνουν αποτελέσματα οι μεγάλοι όμιλοι λιανικής, όπως Walmart και Target», αναφέρει η Βικτόρια Φερνάντες, στρατηγική αναλύτρια της Crossmark Global Investments. 

Ωστόσο, τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν έδειξαν απρόσμενη πτώση σε χαμηλό δεκαετίας το Νοέμβριο, ενώ στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι παρότι ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας μειώθηκε ελαφρώς, παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους 4,4 εκατ.Αμερικανοί το Σεπτέμβριο, αριθμός ρεκόρ. 

Η κάμψη αυτή του καταναλωτικού κλίματος είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για το λιανεμπόριο, καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδο. Oι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν τη μελλοντική καθοδήγηση από τους κορυφαίους ομίλους λιανικής προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο πληθωρισμός θα πλήξει τα περιθώρια κέρδους ή εάν θα μετακυλιστεί στο αυξημένο κόστος στους καταναλωτές.  

 
  
moneyreview.gr  

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News