Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 22:43
ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Χρυσός: Κέρδη 2,8% στην καλύτερη εβδομάδα σε διάρκεια εξαμήνου

Χρυσός: Κέρδη 2,8% στην καλύτερη εβδομάδα σε διάρκεια εξαμήνου

Την καλύτερη εβδομάδα του σε διάρκεια έξι μηνών ολοκλήρωσε ο χρυσός, με το βασικό μέταλλο να ανακτά ξανά την ελκυστικότητά του ως αντιστάθμισμα στον υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,3% στα 1.866,87 δολάρια η ουγκιά, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε κέρδη 2,8%. Να σημειωθεί ότι η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί κατά 110 δολάρια από τις 3 Νοεμβρίου, βρίσκοντας στήριγμα στις ολοένα και μεγαλύτερες ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις διαβεβαιώσεις από τις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για αρκετό ακόμη διάστημα. 

Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, η τιμή του χρυσού κατέγραφε απώλειες 1%. 

«Η σημερινή ήταν μία συνεδρίαση διόρθωσης. Οι συναλλασσόμενοι έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους μετά το πρόσφατο ράλι. Λογικά, εάν δεν ρευστοποιήσεις τα κέρδη σου μετά από μία άνοδο 100 δολαρίων, τόσο κάτι δεν πάει καλά», ανέφερε ο Φίλιπ Στρέιμπλ, στρατηγικός αναλυτής της Blue Line Futures στο Σικάγο.

Μάλιστα, ο χρυσός κατάφερε να «απορροφήσει» την ισχύ του δολαρίου αυτή την εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή γνώρισαν τη μεγαλύτερη άνοδο 31 ετών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. 

Αναλυτές της Societe Generale προβλέπουν ότι η τιμή του χρυσού θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 1.950 δολάρια η ουγκιά στο πρώτο τρίμηνο του 2022, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα δέσμευση της Φέντεραλ Ριζέρβ ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία επιτρέποντας ταυτόχρονα στον πληθωρισμό να ενισχυθεί περαιτέρω. 

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων συγκράτησε την περαιτέρω άνοδο στην τιμή του χρυσού.

Με κέρδη 0,4% έκλεισε τη συνεδρίαση και η τιμή του αργύρου, στα 25,32 δολάρια η ουγκιά, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε 2,8% στα 2.116 δολάρια η ουγκιά. Αντίθετα, η πλατίνα έκλεισε με πτώση 0,2% στα 1.083,49 δολάρια. 
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News