Business & Finance Τετάρτη 10/11/2021, 11:15
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,18%, μετά τη δημοσίευση της πορείας του πληθωρισμού τον Οκτώβριο

Ευρώπη: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κινούμενα στη σκιά των μακροοικονομικών στοιχείων, οι ανακοινώσεις των οποίων προκαλούν έντονες ανησυχίες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται οριακά άνω του μηδενός, με τους βασικότερους κλάδους του να κινούνται σε θετικό έδαφος, εξαιρουμένων αυτόν της τεχνολογίας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που παρουσιάζουν οριακά κέρδη.

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,18%, μετά τη δημοσίευση της πορείας του πληθωρισμού τον Οκτώβριο στη Γερμανία, ο οποίος σχεδόν άγγιξε το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με γερμανική στατιστική υπηρεσία, ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο συνέχισε τις υψηλές πτήσεις, σκαρφαλώνοντας στο 4,5% σε ετήσια βάση, από ποσοστό 4,1% τον Σεπτέμβριο. Το ιστορικό υψηλό που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γερμανία, ήταν τον Σεπτέμβριο του 1993 όταν ανήλθε στο 4,6%. Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5% τον Οκτώβριο του 2021. Και τα δύο ποσοστά ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Απώλειες της τάξεως του 0,20% σημειώνει το χρηματιστήριο στο Παρίσι, ενώ αντιθέτως τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Μιλάνο κινούνται ανοδικά κατά 0,21% και 0,27% αντίστοιχα. 

Σε ράλι έχει επιδοθεί η μετοχή της αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων Marks & Spencer, αγγίζοντας το +16%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2022. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: «Καλπάζει» ο πληθωρισμός και τον Οκτώβριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News