Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 20:27
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρές απώλειες μετά από ανοδικό σερί οκτώ συνεδριάσεων

Ευρωπαϊκές μετοχές: Μικρές απώλειες μετά από ανοδικό σερί οκτώ συνεδριάσεων

Υπαναχώρησαν από τα ιστορικά υψηλά τους οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, παρότι τα δυναμικά εταιρικά κέρδη και οι ελπίδες για ανάκαμψη συγκράτησαν τις απώλειες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα οικονομικά στατιστικά αυτή την εβδομάδα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,2% στις 482,71 μονάδες, παραμένοντας χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας. 

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,04% στις 16.040,47 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,06% στις 7.043,27 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες 0,4% στις 7.274,04 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε σε ποσοστό 1%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,05%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε ο κλάδος ασφαλειών, υποχωρώντας 0,8%. Χαρακτηριστικά, η γερμανική Munich Re υποχώρησε 2,5% μετά την προειδοποίηση ότι περιμένει περισσότερες ζημίες λόγω Covid-19 στο τμήμα αντασφάλισης. Σε πτώση 4,2% και η μετοχή της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας Direct Line, μετά την ανακοίνωση κατώτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. 

Την ίδια στιγμή, οι τραπεζικές μετοχές συμπαρασύρθηκαν από την αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων, ενώ ο κλάδος πρώτων υλών κατέγραψε απώλειες 1,1%. 

Παρά τη μικρή υπαναχώρηση ωστόσο, ο δείκτης STOXX 600 παρουσίασε άνοδο για οκτώ διαδοχικές συνεδριάσεις, με το δείκτη CAC 40 στο Παρίσι και το DAX 40 στην Φρανκφούρτη να καταρρίπτουν νέα ιστορικά υψηλά την πρώτη εβδομάδα του μηνός με στήριγμα τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και την πιο ήπια γραμμή της ΕΚΤ. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές ξεχώρισε αυτή της Renault με άνοδο 3,8% παρουσιάζοντας την κορυφαία επίδοση μεταξύ των μετοχών του δείκτη CAC 40, αφότου ο ιαπωνικός εταίρος της Nissan ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της. Ανοδο 1,5% σημείωσε και η μετοχή της Bayer στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, ενώ η μετοχή της Carrefour ενισχύθηκε 3%, καθώς η εταιρεία δεσμεύθηκε να τοποθετήσει 3 δισ.ευρώ έως το 2026 για την ανάπτυξη των ψηφιακών δραστηριοτήτων της. 

Μεταξύ των κλάδων που σημείωσαν την καλύτερη επίδοση στη σημερινή συνεδρίαση ήταν αυτός του λιανεμπορίου, με άνοδο 1,2%, ενώ η αποκλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων στήριξε τις μετοχές του real estate, που ενισχύθηκαν 0,6%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News