Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με ιστορικό ρεκόρ του Dow Jones 

Πτώση περί του 2,80% σημειώνει η μετοχή της Tesla

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με ιστορικό ρεκόρ του Dow Jones 

Με τον Dow Jones να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περασμένη Παρασκευή, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα στη Wall Street.  

Ο βιομηχανικός δείκτης, με το «καλημέρα» έχει αγγίξει τις 36.565,73 μονάδες καταρρίπτοντας το ιστορικό υψηλό ρεκόρ της περασμένης Παρασκευής, στις 36.483,13 μονάδες, ενώ μετά τα πρώτα 30 λεπτά της συνεδρίασης ενισχύεται κατά 0,48%. 

Κέρδη περί του 0,16% παρουσιάζουν οι S&P 500 και Nasdaq, μένοντας ωστόσο χαμηλότερα από τα δικά τους ιστορικά υψηλά ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης. 

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο κυριαρχεί ακόμη η θετική αύρα από την έγκριση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν ύψους 1 τρισ. δολαρίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Παρασκευή, κεφάλαια που θα κατευθυνθούν για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έχει χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο αυτό, ως ένα από αυτά που προκύπτουν μια φορά στη ζωή. 
Το προαναφερόμενο νομοσχέδιο, εγκρίθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τη Γερουσία και έπρεπε να εξασφαλίσει και την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, προκειμένου να φθάσει στο γραφείου του προέδρου και να υπογραφεί ως νομοσχέδιο.

Την Παρασκευή εξάλλου, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, όπου προστέθηκαν 591.000 νέες θέσεις εργασίας, με τον αμερικανικό υπουργείο να ανακοινώνει ότι είχε αναθεωρήσει ανοδικά τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου και του Αυγούστου. 

Η εβδομάδα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αύριο αναμένονται τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο (για πολλούς αποτελεί προπομπό για το πώς θα κινηθεί ο πληθωρισμός μετέπειτα) και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τετάρτη. 

Η πορεία του πληθωρισμού θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, από τη στιγμή που στις ΗΠΑ εν αντιθέσει με την Ευρώπη, οι Αμερικανοί εργοδότες έχουν αναγκασθεί να αυξήσουν τους μισθούς, μια αύξηση η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σπειροειδή ανοδική αντίδραση στις τιμές καταναλωτή. 

Πτώση περί του 2,80% σημειώνει η μετοχή της Tesla, μετά το αινιγματικό tweet του Έλον Μασκ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πουλήσει το 10% των μετοχών της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έριξε ακόμη μία βόμβα στο Twitter, κάνοντας δημοσκόπηση ανάμεσα στους χρήστες με το εξής ερώτημα: Να πουλήσω το 10% των μετοχών που έχω στην Tesla;

Πρόκειται για ένα πακέτο μετοχών, αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων, με βάση το γεγονός ότι ο Μασκ διαθέτει συνολικά 170,5 εκατ. μετοχές.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Εγκρίθηκε το αμερικανικό «Ταμείο Ανάκαμψης»: Έργα 550 δισ. δολαρίων στην 8ετία

Βουτιά για τη μετοχή της Τesla – Θα πουλήσει ο Μασκ το 10% της εταιρείας;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News