Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 13:58
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια η αξία της αγοράς 

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει τετραπλασιάσει την αξία της, σε σχέση με τα τέλη του 2020

Κρυπτονομίσματα: Ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια η αξία της αγοράς 

Η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε σήμερα Δευτέρα το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων, απόρροια του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς. 

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από άποψης κεφαλαιοποίησης, το Ethereum έχει σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, με την τιμή του να αναρριχάται νωρίτερα έως τα 4.768 δολάρια. 

Κοντά στο δικό του υψηλό ρεκόρ στα 67.000 δολάρια ανήλθε και το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, η τιμή του οποίου σήμερα καταγράφει κέρδη της τάξεως του 6,20%. 

Ενδεικτικό του θετικού μομέντουμ που έχει κυριεύσει την αγορά των κρυπτονομισμάτων, είναι το γεγονός ότι το τρίτο και τέταρτο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Binance Coin και Solana, έχουν ενισχυθεί περισσότερο του 20%, μόνο στο διάστημα των τελευταίων επτά ημερών. 

Κρυπτονομίσματα: Ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια η αξία της αγοράς -1

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει τετραπλασιάσει την αξία της, σε σχέση με τα τέλη του 2020, εν μέσω μιας μεταστροφής των επενδυτών προς τα νομίσματα που είναι πιο ευρέως γνωστά, όπως τα Ethereum και Solana.

Όπως επισημαίνουν οι εμπειρογνώμονες, την εν λόγω αγορά σαφώς και τη διακατέχει έντονη μεταβλητότητα και υπενθυμίζουν ότι την τελευταία φορά που το Bitcoin έφθασε σε αυτά τα επίπεδα, τον περασμένο Απρίλιο, στη συνέχεια επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου πτώση, με την τιμή του να χάνει πλέον του 50% της αξίας της. 

Ακόμη πιο ευμετάβλητη είναι η κατάσταση των αποκαλούμενων meme νομισμάτων (περιουσιακά στοιχεία που κεντρίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον από τον «θόρυβο» που προξενούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), των οποίων η τιμή μπορεί να επιδοθεί σε σκαμπανεβάσματα αρκετά συχνά. 

Τα meme coins όπως τα Dogecoin και Shiba Inu, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό για τα αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά συστήματα τα μη αναστρέψιμα νομίσματα (NFT), λειτουργούν ως θέλγητρο για να προσελκύσουν περισσότερους επενδυτές. 

Μετά και την εισαγωγή του πρώτου ETF συνδεδεμένου σε Bitcoin στις ΗΠΑ, αλλά και τις συνεχείς παρεμβάσεις του ισχυρού άνδρα της Tesla, Έλον Μασκ, τον ενδιαφέρον για τα εναλλακτικά νομίσματα είναι έντονο, τονίζει ο Μπεν Κάσελιν, επικεφαλής έρευνας και στρατηγικής στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, ΑΑΧ.
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης: 

Ethereum: Νέο υψηλό ρεκόρ, υπερπήδησε τα 4.600 δολάρια 

Bitcoin: Η εμβληματική λευκή βίβλος γίνεται 13 ετών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News