Business & Finance Δευτέρα 8/11/2021, 10:59
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: «Διάλειμμα» των μετοχών μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ

Η μετοχή της Tesla στη Φρανκφούρτη κάνει «βουτιά» της τάξεως του 7%

Ευρώπη: «Διάλειμμα» των μετοχών μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ

Υποτονικές απώλειες παρουσιάζουν σήμερα Δευτέρα οι ευρωπαϊκές μετοχές, προερχόμενες από μια ιδιαίτερα αποδοτική εβδομάδα, κατά την οποία σημείωσαν ιστορικά υψηλά ρεκόρ και στις πέντε συνεδριάσεις της. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX κινείται οριακά χαμηλότερα του μηδενός, όπως και τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, ενώ οριακά κέρδη καταγράφουν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Μιλάνο. 

Η εικόνα των κυριότερων κλάδων είναι μικτή, με αυτόν της ενέργειας να έχει «πάρει κεφάλι» με κέρδη που προσεγγίζουν το 1,25%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και σήμερα κινούνται ανοδικά, ενισχυόμενες πλέον του 1%. Στον αντίποδα, οι κλάδοι που δέχονται σήμερα πιέσεις είναι της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο ασφαλιστικός και ο μεσιτικός.

Η μετοχή της Tesla στη Φρανκφούρτη κάνει «βουτιά» της τάξεως του 7%, μετά το poll του διευθύνοντα συμβούλου της Έλον Μασκ, στο Twitter, με τους μετέχοντες να ψηφίζουν υπέρ της πώλησης 10% μετοχών της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας, από τον ίδιο. 

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι πολύ σημαντική για τους επενδυτές, καθώς αναμένονται τα στοιχεία γις τις τιμές παραγωγού και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, τα οποία και θα δημοσιευθούν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τις εξαγωγές τις Κίνας τον Οκτώβριο, οι οποίες και εκτινάχθηκαν κατά 27,1% σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο της τάξεως του 24,5%. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: Μασκ: «Ναι» στην πώληση του 10% των μετοχών στην Tesla, λέει το Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News