Business & Finance Πέμπτη 10/12/2020, 08:27
ΑΓΟΡΕΣ

DoorDash: Ένα success story 71,8 δισ. δολαρίων

DoorDash: Ένα success story 71,8 δισ. δολαρίων

Το άλμα 86% για τη μετοχή της DoorDash κατά το χθεσινό χρηματιστηριακό της «ντεμπούτο» στη Wall Street αποτελεί απόδειξη για το δυνατό «ειδύλλιο» των επενδυτών με τις start-up επιχειρήσεις. Mετά το success story της DoorDash, η προσοχή στρέφεται σήμερα στην Airbnb και την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Nasdaq.

Μετά το χθεσινό άλμα, η χρηματιστηριακή αξία της DoorDash, που ιδρύθηκε μόλις πριν από επτά χρόνια, ανέρχεται στα 71,8 δισ. δολάρια, υψηλότερη από πολλές εταιρείες εστιατορίων που εξαρτώνται από τις υπηρεσίες διανομής(courier) που προσφέρει η εταιρεία. Οι μετοχές της DoorDash άνοιξαν χθες στα 182 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, 78% υψηλότερα από την τιμή αρχικής δημόσιας εγγραφής.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, οι μετοχές ανήλθαν στα 189,51 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να υπερβαίνει τη συνολική χρηματιστηριακή αξία των Chipotle Mexican Grill Inc., Domino’s Pizza Inc. και Dunkin’ Brands Group Inc.

DoorDash: Ένα success story 71,8 δισ. δολαρίων-1

Η DoorDash, που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εμφανίσει κέρδη, έχει όμως επωφεληθεί της ζήτησης στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Tα έσοδα και παραγγελίες της DoorDash υπερτριπλασιάσθηκαν το καλοκαίρι και την άνοιξη σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα, καθώς οι καταναλωτές έχουν στραφεί στις παραγγελίες φαγητού μέσω delivery, με την DoorDash να καταλαμβάνει την πρωτιά στην αμερικανική αγορά διανομής φαγητού(food delivery).

Eπόμενος στόχος για την DoorDash και τον ιδρυτή της, Τόνι Σού είναι να υπερασπισθεί το σχεδόν 50% μερίδιο αγοράς της στις ΗΠΑ στην άκρως ανταγωνιστική βιομηχανία υπηρεσιών food delivery.

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News