Business & Finance Τετάρτη 9/12/2020, 23:01
ΧΡΥΣΟΣ

Πτώση άνω του 2% για τον χρυσό

Πτώση άνω του 2% για τον χρυσό

Περισσότερο από 2% υποχώρησε η τιμή του χρυσού εν μέσω αισιοδοξίας για ανάκαμψη της οικονομίας μετά τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου στο Λονδίνο υποχώρησε 2,4% στα 1.827,26 δολάρια η ουγκιά. Στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο χρυσός είχε αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Νοεμβρίου στα 1.875 δολάρια.

«Επικρατεί η αισιοδοξία ότι μέρος από το χάος που έχει δημιουργήσει η πανδημία θα αρχίσει να εξομαλύνεται όταν αρχίσουν τα εμβόλια σε ορισμένες χώρες του πλανήτη», λέει ο Τζέφρι Σίκα, ιδρυτής της Circle Squared Alternative Investments. O Καναδάς ενέκρινε σήμερα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, μία ημέρα αφότου η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στο Δυτικό κόσμο που άρχισε τον εμβολιασμό του πληθυσμού της. 

Ο χρυσός δέχθηκε πιέσεις και από την άνοδο του δολαρίου. Ωστόσο, ο χρυσός που θεωρείται και αντιστάθμισμα σε πιθανό πληθωρισμό, εξακολουθεί να καταγράφει άνοδο 20% από τις αρχές του έτους έως σήμερα, χάρη στις προσδοκίες για νέα μέτρα στήριξης. Ο αναλυτής Τζέιμς Στιλ της HSBC υποβάθμισε πάντως τις προβλέψεις του για την τιμή του χρυσού κατά 3% στα 1.907 δολάρια. 

Και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα παρουσίασαν σήμερα μεγάλη πτώση: ο άργυρος υποχώρησε περίπου 4%, στα 23,64 δολάρια, ενώ πλατίνα και παλλάδιο κατέγραψαν απώλειες 2,9% και 1,3% αντίστοιχα.

moneyreview.gr
  
   
   
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News