Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 15:53
ΑΓΟΡΕΣ

Ethereum: Νέο υψηλό ρεκόρ, υπερπήδησε τα 4.600 δολάρια 

Στην αγορά των κρυπτονομισμάτων η δραστηριότητα έχει ανεβάσει ταχύτητα

Ethereum: Νέο υψηλό ρεκόρ, υπερπήδησε τα 4.600 δολάρια 

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ σημείωσε σήμερα το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο από πλευράς κεφαλαιοποίησης, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 4.600 δολαρίων. Με τα σημερινά κέρδη η συνολική ενίσχυση της τιμής του κρυπτονομίσματος ξεπερνάει το 10%. 

Περί τις 15:50 ώρα Ελλάδος η τιμή του Ethereum σημείωνε άνοδο 2,12%, στα 4.526,22 δολάρια, έχοντας κάνει πέρασμα από τα 4.643 δολάρια, επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. Χθες εξάλλου το κρυπτονόμισμα κατέγραψε ιστορικό υψηλό ρεκόρ, ωστόσο οριακά δεν άγγιξε τα 4.600 δολάρια η τιμή του, φθάνοντας έως 4.598,12 δολάρια. 

Από τις 20 Οκτωβρίου όταν το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, σημείωσε ιστορικό υψηλό ρεκόρ στα 67.016,5 δολάρια, στην αγορά των κρυπτονομισμάτων η δραστηριότητα έχει ανεβάσει ταχύτητα. 

«Η συσχέτιση των κρυπτονομισμάτων ενάντια στις μετοχές και το αίσθημα κινδύνου είναι πολύ υψηλή», επισημαίνει ο Ντάνι Τσόνγκ, διευθύνων σύμβουλος στην πλατφόρμα αποκεντρωμένων περιουσιακών στοιχείων, Tranchess.

«Όλοι αναμένουν μια ανοδική πορεία απουσία αρνητικών νέων. Το ερώτημα είναι τι μπορεί να προκαλέσει μια αντίθετη πορεία», συμπληρώνει. 

Ώθηση στην αγορά κρυπτονομισμάτων δόθηκε σήμερα και από τις εξαγγελίες της Commonwealth Bank of Australia, η οποία ανακοίνωσε ότι θα γίνει η πρώτη τράπεζα στη χώρα που θα προσφέρει υπηρεσίες σε κρυπτονομίσματα στους πελάτες λιανικής. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CryptoCompare, η συνολική αξία των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σε επενδύσεις σε ψηφιακά προϊόντα σημείωσε τον Οκτώβριο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, στα 74,7 δισ. δολάρια. Τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία σε Bitcoin αυξήθηκαν κατά 52,2% στα 55,2 δισ. δολάρια, την ίδια ώρα που τα αντίστοιχα assets σε Ethereum ενισχύθηκαν κατά 30%, στα 15,9 δισ. δολάρια, ποσά που συνιστούν επίσης υψηλά ιστορικά ρεκόρ και για τις δύο κατηγορίες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Το άγνωστο crypto που εκτοξεύθηκε 400% μετά τη μετονομασία του Facebook

Το «κοσμοπολίτικο» κρυπτονόμισμα Shiba Inu – Το δέχεται μπιστρό στο Παρίσι

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News