Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 22:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ρεκόρ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση – Πάνω από τις 36.000 μονάδες ο Dow

Wall Street: Ρεκόρ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση – Πάνω από τις 36.000 μονάδες ο Dow

Mε νέα ρεκόρ έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, εν αναμονή της συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ την Τετάρτη, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα έχουν κάνει τους επενδυτές να περιμένουν δυναμικό ράλι στο τέλος του έτους. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 139 μονάδες κλείνοντας στις 36.052,63, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 4.630,65 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,3% στις 15.644,60 μονάδες. Πρόκειται για την τρίτη συναπτή συνεδρίαση που και οι τρεις δείκτες κλείνουν σε ιστορικά υψηλά. 

Σε ρεκόρ και ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 παρότι ενισχύθηκε οριακά, μετά τα κέρδη 2,6% στη συνεδρίαση της Δευτέρας. 

O ιδιαίτερα «ευαίσθητος» στις προοπτικές της οικονομίας κλάδος μεταφορών του Dow Jones εκτινάχθηκε σε ιστορικό υψηλό, με στήριγμα την άνοδο των μετοχών της Avis Budget, από τη στιγμή που η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη.  

Aπό τις μετοχές, ξεχώρισε αυτή της Pfizer, καθώς ενισχύθηκε περισσότερο από 4%, από τη στιγμή που τα κέρδη τρίτου τριμήνου της φαρμακοβιομηχανίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών και η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις ολόκληρου του 2021 στα 36 δισ.δολάρια. 

Eπίσης, η μετοχή της Under Armour ενισχύθηκε άνω του 16%, από τη στιγμή που ο όμιλος λιανικής αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για την φετινή οικονομική χρήση. Από κοντά και η μετοχή της DuPont de Nemours με ράλι 9% και της Estee Lauder με άνοδο 4,4%. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Tesla, η οποία υποχώρησε 3,3%, παρότι ενισχύθηκε περισσότερο από 50% στη διάρκεια του Οκτωβρίου. Η πτώση προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ανακαλεί 11.700 οχήματα λόγω επικοινωνιακού λάθους, αλλά και το tweet του ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας Ιλον Μασκ ότι δεν έχει ακόμη υπογράψει συμβόλαιο με την Hertz. 

Συνολικά, τα εταιρικά κέρδη τρίτου τριμήνου ήταν καλύτερα του αναμενομένου για τις εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεις. Με 320 εταιρείες να έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, η κερδοφορία των εισηγμένων στον S&P 500 προβλέπεται να αυξηθεί 40,2% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News