Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 11:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: «Προσγείωση» των μετοχών μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,14%

Ευρώπη: «Προσγείωση» των μετοχών μετά το χθεσινό ιστορικό υψηλό ρεκόρ 

Πτωτικά ως επί τω πλείστον κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές -με την εικόνα των χρηματιστηρίων να είναι ανομοιόμορφη-, μία ημέρα αφότου κατέρριψαν το ιστορικό τους υψηλό ρεκόρ το οποίο κρατούσε από τις 13 του περασμένου Αυγούστου. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,14%, με τους περισσότερους εκ των κυριότερων κλάδων να έχουν εισχωρήσει σε αρνητικό έδαφος. Μοναδική εξαίρεση ο κλάδος υγείας και ο τεχνολογικός ο οποίος «κρατάει τα προσχήματα» κινούμενος οριακά άνω του μηδενός. 

Από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια, αυτό της Φρανκφούρτης καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,42%, ενώ και του Παρισιού έστω και οριακά έχει υπερπηδήσει το μηδέν. Στον αντίποδα τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Μιλάνο κινούνται πτωτικά κατά 0,50% και 0,12% αντίστοιχα. 

Οι τιμές των βασικών μετάλλων υποχωρούν σήμερα και έχουν συμπαρασύρει μαζί τους και τον κλάδο των πρώτων υλών, ο οποίος δέχεται έντονες πιέσεις με απώλειες πλέον τυυ 2,80%. 

Παρόμοια είναι και η εικόνα του κλάδου των ταξιδίων και αναψυχής, υποχωρώντας κατά 2,27%, καθώς η έξαρση των κρουσμάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύμα φόβου, ότι ενδεχομένως να έρθουν καινούργια περιοριστικά μέτρα. 

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους τόσο στη διάσκεψη για το κλίμα COP 26 στη Γλασκόβη, όσο και στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία αρχίζει σήμερα. 

Από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων, ο κολοσσός των θαλάσσιων μεταφορών, AP Moeller – Maersk, έκανε γνωστό πώς θα επεκτείνει κατά 5 δισ. δολάρια το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, καθώς όπως εκτιμάει η εκτόξευση στις τιμές των ναύλων θα διατηρηθεί και κατά το α΄ τρίμηνο του 2022. 

Η βρετανική τράπεζα Standard Chartered δημοσίευσε καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2021, βοηθούμενα από τις χαμηλότερες πιστωτικές χρεώσεις και την ενίσχυση των εσόδων της από τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News