Business & Finance Δευτέρα 1/11/2021, 15:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα ρεκόρ εν μέσω μια γενικευμένης ευφορίας 

Οι χρηματαγορές έχουν αρχίσει να στοιχηματίζουν ότι η Fed θα φέρει πιο μπροστά την αύξηση των επιτοκίων

Wall Street: Νέα ρεκόρ εν μέσω μια γενικευμένης ευφορίας 

Με τον τρόπο που αποχαιρέτησε τον Οκτώβριο υποδέχεται τον Νοέμβριο η Wall Street, με τους τρεις βασικούς της χρηματιστηριακούς δείκτες να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, εν μέσω μιας γενικευμένης ευφορίας στις αγορές ανά τον κόσμο. 

Στην Ευρώπη οι μετοχές κατέρριψαν το ιστορικό τους υψηλό ρεκόρ για πρώτη φορά μετά τις 13 του περασμένου Αυγούστου, ενώ ο ευρύτερος δείκτης MSCI All Country που μετρά τα χρηματιστήρια σε 50 ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα, κινείται πλησίον του δικού του ιστορικού υψηλού ρεκόρ. 

Στο πρώιμο στάδιο της πρώτης συνεδρίαση για τον Νοέμβριο, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,45%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,18%, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά άνω του μηδενός. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η πρώτη εβδομάδα για τον Νοέμβριο είναι εξέχουσας σημασίας, καθώς αύριο αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής. 

Οι χρηματαγορές έχουν αρχίσει να στοιχηματίζουν ότι η Fed θα φέρει πιο μπροστά την αύξηση των επιτοκίων, με τους αναλυτές της Goldman Sachs, να εκτιμούν ότι αυτή θα γίνει τον Ιούλιο του 2022, ένα χρόνο νωρίτερα από τις εξαγγελίες που ισχύουν μέχρι σήμερα. 

Ακόμη και αλλαγές να μην υπάρξουν αναφορικά με τη νομισματική πολιτική, οι χρηματαγορές προεξοφλούν ότι θα υπάρξει αλλαγή στον τόνο της καθοδήγησης της Fed, εν μέσω της αχαλίνωτης επιτάχυνσης του πληθωρισμού. 

Δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, είδαν το φως της δημοσιότητας τα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, τα οποία έδειξαν ότι η δραστηριότητά της κατέβασε ταχύτητα, στις 58,4 μονάδες από 60,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο, χάνοντας παράλληλα και τον στόχο των αναλυτών για 59,2 μονάδες. 

Η μετοχή της Tesla συνεχίζει ακάθεκτη και με τα κέρδη άνω του 2% που καταγράφει έχει σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 
Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των Big Tech, λίγες ημέρες αφότου το Facebook μετονομάστηκε σε Meta. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News