Business & Finance Δευτέρα 1/11/2021, 10:43
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Δυναμική είσοδος στον Νοέμβριο για τις μετοχές με ιστορικό υψηλό

Οι επενδυτές αναμένουν να υπάρξει διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής της Fed

Ευρώπη: Δυναμική είσοδος στον Νοέμβριο για τις μετοχές με ιστορικό υψηλό

Σε υψηλές πτήσεις επιδίδονται οι ευρωπαϊκές μετοχές εισερχόμενες στην πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη του Νοεμβρίου, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ καταρρίπτοντας το προηγούμενο από τις 13 Αυγούστου. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,80,

% έχοντας φθάσει έως τις 479,62 μονάδες επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, με τους κυριότερους κλάδους του σε θετικό έδαφος και μοναδική εξαίρεση τον μεσιτικό κλάδο, ο οποίος δέχεται πιέσεις το τελευταίο διάστημα υπό το φόβο της κατάρρευσης του κινεζικού κολοσσού, Evergrande και της κρίσης στα ακίνητα που έχει προκληθεί στην κινεζική αγορά ακινήτων. Το χρηματιστήριο του Μιλάνου έχει ξεπεράσει το +1,10%, ενώ αυτό του Παρισιού προσεγγίζει το +1%. Από την άλλη τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο παρουσιάζουν κέρδη της τάξεως του 0,76% και 0,45% αντίστοιχα. 

Η καινούργια εβδομάδα (όπως και η προηγούμενη) έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αύριο αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική της πολιτική. Την περασμένη εβδομάδα ήταν η αντίστοιχη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (από όπου δεν προέκυψε κάποια εξέλιξη ή αλλαγή στην καθοδήγησή της) που μονοπώλησε το επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως και ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, ο οποίος τον Οκτώβριο σκαρφάλωσε σε ιστορικό υψηλό στο 4,1%

Οι επενδυτές αναμένουν να υπάρξει διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής της Fed και οι ανακοινώσεις της Τετάρτης και η συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουλελ, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα. 

Την εβδομάδα αυτή εξάλλου, συνεδριάζουν η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αυστραλίας, από τις οποίες επίσης αναμένεται να προχωρήσουν σε σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής. 

Σήμερα αρχίζει η Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP 26 στη Γκασκόβη, μια ημέρα αφότου ολοκληρώθηκε η σύνοδος της G20 στη Ρώμη και οι όποιες αποφάσεις θα έχουν επιδραστικό ρόλο στις αγορές

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Barclays, μετά την αποκάλυψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Τζες Στάλεϊ, εμπλέκεται στα σεξουαλικά σκάνδαλα που έχουν να κάνουν με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική παρενόχληση, Τζέφρι Επστάιν. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News