Business & Finance Παρασκευή 29/10/2021, 09:21
ΑΓΟΡΕΣ

Νέο ιστορικό υψηλό για το Ether – Πάνω από μισό τρισ. δολ. η αξία του

Ξεπέρασε τα 4.400 δολάρια

Νέο ιστορικό υψηλό για το Ether – Πάνω από μισό τρισ. δολ. η αξία του

Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάσσεται σήμερα η τιμή του Ether, του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος παγκοσμίως, το οποίο ξεπέρασε το τεχνικό όριο των 4.400 δολαρίων. 

Το ψηφιακό νόμισμα, συγκεκριμένα, ενισχύεται κατά 3,5% και διαμορφώνεται στα 4.403 δολάρια, υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 4.379 δολαρίων, το οποίο είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάιο. 

Σύμφωνα με την πλατφόρμα CoinGecko.com, αυτή την στιγμή η χρηματιστηριακή αξία του crypto κυμαίνεται σε σχεδόν 520 δισ. δολάρια. 

Από τις αρχές του έτους, η τιμή του Ether έχει εξαπλασιαστεί, καθώς καθίσταται ολοένα και πιο δημοφιλές ανάμεσα σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.  

Second-largest crypto has outpaced Bitcoin as it surges to record high

Διαβάστε επίσης: Από άνεργοι, εκατομμυριούχοι: Πώς δύο αδέρφια πλούτισαν με ένα κρυπτονόμισμα-παρωδία

Άλλωστε, το momentum είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το τελευταίο διάστημα, με τον Bitcoin -Νο.1 κρυπτονόμισμα παγκοσμίως- να καταγράφει άνοδο κατά 40% και να φθάνει σχεδόν τα 67.000 δολάρια.  

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, η ανοδική τάση των crypto αποδίδεται ως έναν βαθμό στην αντίληψη ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αποτελέσουν ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, σε περιόδους αναταράξεων στις αγορές των μετοχών. 

Το next-big-thing 

Πέραν των Ether – Bitcoin, σε καλό φεγγάρι βρίσκεται και το Shiba Inu, το οποίο θεωρείται ως το επόμενο «meme crypto», προσελκύοντας το ενδιαφέρον εκατομμυρίων μικρο-επενδυτών από όλο τον κόσμο. 

Η σημερινή αξία του SHIB, του οποίου το εικονογράφημα αντλεί έμπνευσε από το ομώνυμο καρτούν, βρίσκεται στην τιμή του 0,0000594 δολαρίου, διαθέτοντας την 11η μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην αγορά των crypto. 

Αν και το SHIB είναι εξαιρετικά φθηνό (η αξία του είναι αισθητά μικρότερη του 1 δολαρίου), οι αναλυτές καλούν τους επενδυτές να διεξάγουν μια μικρή έρευνα, προτού αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτό. 

Διαβάστε επίσης: Το «αστείο» που δίνει κέρδος 14.000% από τις αρχές του έτους

«Προτού επενδύσετε σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε που ακριβώς επενδύετε και ποιοι κίνδυνοι απορρέουν από αυτό» προειδοποιεί ο Douglas Boneparth, επικεφαλής της Bone Fide Wealth. 

Το Shiba δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από τον χρήστη με το ψευδώνυμο Ryoshi. Χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το blockchain του Ethereum, δηλαδή του Νο.2 κρυπτονομίσματος παγκοσμίως. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News