Business & Finance Πέμπτη 28/10/2021, 18:58
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: «Αέρας» Χόλυγουντ με τον Ματ Ντέιμον στο προσκήνιο

Οι χρήστες της ανέρχονται σχεδόν στα 10 εκατ.

Κρυπτονομίσματα: «Αέρας» Χόλυγουντ με τον Ματ Ντέιμον στο προσκήνιο

«Αέρας» Χόλυγουντ θα πνέει πλέον στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, μετά την ανακοίνωση της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης Crypto.com ότι ο άστερας του κινηματογράφου Ματ Ντέιμον θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στη διαφημιστική καμπάνια που θα εξαπολύσει προκειμένου να προσελκύσεις περισσότερους χρήστες.

Για την πλατφόρμα που έχει δει τη βάση των χρηστών της να δεκαπλασιάζεται καθώς το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα συνεχώς εντείνεται, η καμπάνια αυτή είναι η πρώτη, καθώς οι ανταγωνίστριες πλατφόρμες έχουν προβεί σε παρόμοιες κινήσεις.

Το κόστος θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολάρια και οι διαφημίσεις με πρωταγωνιστή τον Ντέιμον σε σκηνοθεσία Ουόλι Πφίστερ πρόκειται να προβληθούν σε περισσότερες από 20 χώρες.

«Ποτέ δεν έχω κάνει μια συνεργασία όπως αυτή», είπε ο Ντέιμον σε συνέντευξη. «Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή μιας μεγάλης μακροχρόνιας συνεργασίας».

Οι πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων όπως οι Crypto.com, FTX και Coinbase διαθέτουν κεφάλαια για την προβολή τους, υπογράφοντας συμφωνίες με πρωταθλήματα και ομάδες. Οι διάσημοι συμμετέχουν επίσης στην αγορά, μέσω συνεργασιών ή με δικές τους προσωπικές επενδύσεις.

Η Crypto.com συνεργάζεται με Φόρμουλα 1, το πρωτάθλημα Ultimate Fighting και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ά κατηγορίας της Ιταλίας. Έχει συνάψει επίσης συμφωνίες με τη γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Παρί Σεν Ζερμέν, τους Φιλαδέλφεια 76ers στο ΝΒΑ, τους Μόντρεαλ Κανάντιενς και την ομάδα Aston Martin στη Φόρμουλα 1.

Στο πλαίσιο της καινούργιας καμπάνιας με τον Ματ Ντέιμον, η εταιρεία θα επιστρατεύσει την επαγγελματία των μικτών πολεμικών τεχνών Ρόντα Ρούσεϊ, το αστέρι του μπάσκετ Κάρμελο Άντινι και τη σνόουμπορντερ Λίντσεϊ Τζεϊκομπέλις.

«Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία και τον κλάδο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Κρις Μάρζαλεκ.  

Την εταιρεία την ίδρυσε το 2016 και έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ. Οι χρήστες της ανέρχονται σχεδόν στα 10 εκατ., ενώ παρέχει κι ένα πρόγραμμα πιστωτικής κάρτας που προσφέρεται σε συνεργασία με τη Visa.

Από τη μεριά του ο Ματ Ντέιμον, ο οποίος είναι επενδυτής στην Crypto.com, είπε ότι είναι συντηρητικός με τις επενδύσεις του και συνήθως δεν ασχολείται με την οικονομία, καθώς επικεντρώνεται στην καθημερινή του δουλειά, να κάνει δηλαδή ταινίες. 

Ήρθε σε επαφή με την Crypto.com όταν διεξήγαγε συνομιλίες για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του, Water.org. H Crypto.com έκανε μια δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων και ξεκίνησε πρωτοβουλίες για να ενθαρρύνει τους χρήστες να υποστηρίξουν τη φιλανθρωπική οργάνωση με κρυπτονομίσματα.

«Είναι σίγουρα υπέροχο για εμάς», είχε δηλώσει ο Ντέιμον. «Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε (τα κρυπτονομίσματα) σωστά».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News