Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 18:41
ΑΓΟΡΕΣ

ΗΠΑ: Περισσότερο του αναμενομένου αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου 

Τα στοιχεία αυτά επέφεραν πιέσεις στην αγορά πετρελαίου και πτώση στις τιμές του

ΗΠΑ: Περισσότερο του αναμενομένου αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου 

Περισσότερο του αναμενομένου αυξήθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, την ίδια ώρα που τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμένου πετρελαίου αυξήθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα στοιχεία αυτά επέφεραν πιέσεις στην αγορά πετρελαίου και πτώση στις τιμές του. Περί τις 18:40 ώρα Ελλάδος, η τιμή του μπρεντ κατέγραφε απώλειες της τάξεως του 1,75%, στα 84,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αργού υποχωρούσε κατά 1,58%, στα 83,31 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του ορυκτού καυσίμου εξαιρουμένης της τρέχουσας εβδομάδας, «τρέχουν» ένα σερί επτά διαδοχικών εβδομάδων τις οποίες έχουν ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο. 

Διαβάστε επίσης: Σε υψηλό 13 ετών το ρευστό στις εταιρείες του «Big Oil»

Βάσει των στοιχείων αυτών, τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Οκτωβρίου, με τα συνολικά αποθέματα να ανέρχονται στα 430,8 εκατ. βαρέλια. Η άνοδος αυτή ήταν αισθητά μεγαλύτερου εύρους από τα 1,9 εκατ. βαρέλια που εκτιμούσαν οι αναλυτές του Reuters. 

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, στο Κάσινγκ της Οκλαχόμα του κεντρικού κόμβου διανομής του ορυκτού καυσίμου στις ΗΠΑ, τα αποθέματα συρρικνώθηκαν κατά 3,9 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. 

Παράλληλα, η διύλιση αργού πετρελαίου ενισχύθηκε κατά 58.000 βαρέλια ημερησίως, με αποτέλεσμα τα ποσοστά χρήσης της διύλισης να καταγράψουν άνοδο κατά 0,4%, σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα. 

Στον αντίποδα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 215,8 εκατ. βαρέλια, νούμερο επίσης υψηλότερο έστω και ήπια, σε σχέση με το 1.9 εκατ. βαρέλια των προβλέψεων των αναλυτών του Reuters.

Διαβάστε επίσης: Πετρελαιοειδή: Πιέσεις σε όλους τους τομείς του κλάδου το 2020

Τα αποσταγμένα αποθέματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, συρρικνώθηκαν κατά 432.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 125 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια. 

moneyrevievew.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News